Seagate-disk med flash-cache

SSD påstås av mange å være fremtiden, men disse harddiskmodellene har fortsatt store begrensninger med tanke på lagringskapasitet og er stivt priset.

Seagate har akkurat lansert en ny diskserie som forsøker å kombinere det beste fra to verdener ved å bruke en 256 MB NAND-brikke som cache på en tradisjonell 2,5-tommers magnetisk harddisk.

Dataene som aksesseres ofte lagres gjerne på flashminnet og slik sett sikrer man god ytelse. En annen fordel med dette er at man slipper å flytte diskarmen så ofte som tidligere, noe som gir lavere effektforbruk.

Ifølge uttalelser fra Seagate leverer disse diskene gjennomsnittlig 20 prosent høyere ytelse, 50 prosent lavere effektforbruk og har 30 prosent lengre levetid enn tradisjonelle disker. Samme selskap påstår også at rene SSD-produkter ikke vil klare å komme seg ut av nisjen grunnet høy pris pr. GB.

Momentus 5400.3 med flashminne som cache er leveringklar denne uken i kapasiteter på 80, 120 og 160 GB. Prismessig vil disse ligge litt høyere enn tilsvarende "vanlige" 2,5-tommers harddisker.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen