Se video av Google-mobilen

Se video av Google-mobilen

Det har vært snakk om at Google skal utvikle en mobiltelefon i over ett år nå. I det siste har det imidlertid blitt klart at Google ikke lager en mobiltelefon, men i stedet står bak det åpne operativsystemet Android, som skal kunne brukes på mobiler laget av andre.

Nå har selskapet demonstrert systemet sitt og vist frem et par forskjellige mobiler som kjører det.

Les også:

- Alt om Googles mobilrevolusjon
- HTC gir Google sin beste mobil
- Stiv pris på Google-mobiler

Flere versjoner

Ved første øyekast virker ikke systemet hverken spesielt raskt eller imponerende, spesielt når man ser demonstrasjonen på den første og ganske ordinære mobilen. Da minner systemet mest om en litt kjedelig versjon av Windows Mobile.

Når Android presenteres på en langt mer avansert modell, med diger trykksensitiv skjerm, ser det imidlertid langt bedre ut. Her er det tydelig at de har vært inspirert av Apple og deres iPhone, med et grensesnitt som minner om denne telefonen, men som på noen punkter også virker langt bedre.

Spesielt kommer dette til syne når Google viser frem 3D-mulighetene til systemet. Spillet Quake virker som noe av det beste vi har sett av bærbare spill, med unntak av Sonys dedikerte PlayStation Portable.

Andre funksjoner imponerte også, som verdensklokken, der en jordklode i 3D blant annet visualiserte hvor solen var posisjonert i forhold til kloden.

Se demonstrasjonen selv i videoen under. I videoen presenteres forresten Android Developer Challenge der utviklere konkurrerer om over 50 millioner kroner.Det har også kommet frem de siste dagene at HTC planlegger å lansere to-tre nye Android-baserte telefoner i løpet av 2008. Deriblant HTC Dream, som har blitt brukt av Google til å demonstrere systemet i langt tid.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen