Se verdensrommet i 8K

Se verdensrommet i 8K

Hvis du har planer om å dra til USA i nærmeste fremtid for å få med deg den såkalte 5D-skjermen, er det også verdt å ta en titt på dette prosjektet ved Adler Planetarium i Chicago.

"Verdens mest avanserte kino"

Adler Planetarium
Adler Planetarium

Utstillingen har fått navnet Grainger Sky Theater og blir kalt "the Most Technologically Advanced Theater in the World" av produsentene.

Prosjektet går ut på å vise bilder av verdensrommet i 8K x 8K – altså ikke ordentlig 8K-video, men et bilde med oppløsning på 64 megapiksler.

Fremvisningen skal etter sigende være "det største enkeltstående og sømløse digitale bildet i verden," og har blitt lagd med støtte fra NASA, IBM og andre.

Enormt maskineri

Visningen inne i planetariet kommer fra 20 projektorer som er koblet til 45 datamaskiner som prosesserer data. Dette skal bidra til å skape et av de mest levende og fengslende bildene av universet man har opplevd hittil uten at man selv må reise ut til selve verdensrommet.

Grainger Sky Theater vil være tilgjengelig for allmennheten fra og med fredag 8. juli i år. Høres prosjektet spennende ut, og kunne du tenke deg å ta en titt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: Engadget, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen