Se verden i 3D

For å få bilder i 3D, trenger man to bilder, tatt på nøyaktig samme tid, men med litt avstand fra hverandre, for å simulere øynene våre. Dette har tidligere vært et problem av flere grunner. Det ene er at det er plasskrevende, det andre er at når du har to sett med alt, så må ting synkroniseres ekstremt nøyaktig. Det har derfor vært vanskelig å lage et slikt kamera som var presist nok til å kunne ta bilder av motiver i bevegelse.

Nå har Direct Source Marketing i samarbeid med Rolleifleks laget et slikt kamera helt fra bunnen av. Det har fått det mindre velklingende navnet Horseman 3D. Kameraet har løst synkroniseringsproblemet ved å bytte ut de to lukkerne med én stor. Til vår overraskelse, er dette ikke et digitalkamera. Det bruker fortsatt film, og det gjør det nok lettere å få ut bildene presist ved siden av hverandre, sånn at du kan se dem i 3D etterpå. Lukkeren er på 24x65mm og kameraet kommer med to stk. objektiver på 38mm f/2.8

Alternativ tekst mangler

I følge produsenten, er det i stand til å gi perfekt synkroniserte bilder ned til 1/1000 sekunds lukkertid, og egner seg derfor godt til fotografering av fugler i flukt, dyr som hopper og så videre. Uten at vi skal ødelegge moroa for noen, så vil vi gjerne påpeke at et kamera med 38mm brennvidde kanskje ikke egner seg så godt til å fotografere fugler med over hodet – særlig ikke de som er små nok til å kunne fly.

Men dette er uansett et spennende eksperiment. Kameraet kommer med manuelle funksjoner som lukker- og blenderprioritet, og er ikke beregnet som et leketøy, men som et verktøy for de som vet hva de vil ha. Det skal være det første 3D-kameraet som er bygget opp fra bunnen av, og ikke bare som tilpasning av et eksisterende system.

Kameraet vil bli tilgjengelig, i hvert fall i USA, senere denne måneden, men vi kjenner ikke til prisen på det.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen