Se vennene dine på kartet

Hvor ofte starter du ikke telefonsamtaler med "hvor er du?"? Nå vil Google besvare spørsmålet uten at du trenger å ringe for å få svaret. Google Maps får nemlig en ny funksjon som viser hvor venner og familie befinner seg.

Tjenesten heter Latitude, og er allerede tilgjengelig i Norge. Latitude er også gratis, men du må være obs på at du betaler for datatrafikken programmet bruker.

Slik fungerer det

Du kan invitere så mange venner du vil til Latitude via Google-kontoen din. Når de har akseptert invitasjonen, vil du se profilbildet av vennene dine plassert på kartet.

Posisjoneringen finner telefonen ut av ved å regne avstanden til forskjellige basestasjoner, eller ved hjelp av GPS. Det er fullt mulig for alle brukere å selv velge om posisjonen din skal kringkastes til vennene dine. Du kan både skjule den for utvalgte venner, eller du kan slå av Latitude helt.

Til de fleste telefoner

Foreløpig er tjenesten tilgjengelig for mobiltelefoner med Windows Mobile, S60 (Nokias smarttelefoner) og de fleste Blackberry-telefoner. Senere vil Google utvide til en Java-basert utgave, slik at du ikke trenger en smarttelefon, så vel som til Android-telefoner og Apples Iphone og Ipod Touch.

Slik får du Latitude (tjenestens offisielle nettside)

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen