Se TV på PDA-en

Mobil-TV var en av fjorårets store snakkiser. Helt siden mai i fjor har sør-koreanerne hatt muligheten til å kose seg med favorittserien sin på bussen. På våre kanter av kloden har vi ikke engang blitt enige om hvilken sendestandard vi skal bruke. Derfor var det gledelig for oss å oppdage at taiwanske Gigabyte fjør jul hadde snekret sammen en smarttelefon som kan ta i mot helt vanlige TV-signaler. Det kjedelige er selvsagt at vi neppe får se denne telefonen her hjemme med det første, om i det hele tatt.

Vi fikk imidlertid nytt håp da vi oppdaget at ingeniørene i det Hong Kong-baserte selskapet Eops har lagt hodene i bløt og funnet ut hvordan du kan få TV-mottak på PDA-telefonen din. De har laget en TV-mottaker som sklir rett inn i SDIO-kortplassen på PDA-en din, og er den første i verden av sitt slag.

TV-mottakeren er basert på en TV-modul fra Sony, og skal gi godt mottak med en innebygget signalforsterker. Hvis TV-signalet innendørs ikke skulle være godt nok, kan du også koble den til et uttak for kabel-TV. Løsningen ser dessverre ikke ut til å være av den ultraportable typen. Den trekker strøm fra et eksternt batteri, og du må bruke hodetelefoner som du kobler til selve mottakeren i stedet for til PDA-en.

Eops mottaker krever at du har en PDA som kjører minimum Microsoft Pocket PC 2002 eller Windows Mobile 2003 operativsystem. Den vil imidlertid ikke fungere på alle PDA-er, men støtter så vidt vi kan se de fleste Qtek-modellene som du får kjøpt i Norge. En fullstendig liste over kompatible maskiner finner du her.

hjemmesidene sine skriver Eops at TV-mottakeren er rettet mot land hvor det fortsatt er en stund til digital mobil-TV blir en realitet. Derfor vil vi ikke bli altfor overrasket om denne mottakeren dukker opp i norske nettbutikker om noen måneder. Mottakeren kommer i følge produsenten i salg i mars, men de sier ingenting om prisen.

For ordens skyld: Dette er ikke den første TV-mottakeren til PDA. Det samme firmaet har fra før laget en lignende løsning til PDA-er med CF-kort. Denne ser ærlig talt mer integrert ut, men er samtidig rimelig svær. Du kan lese mer om denne mottakeren her.

(Kilder: MSmobilenews.com, Eopstech.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen