Se TV på mp3-spilleren


Foto: Cetizen.com

Hvem sa at mobil-TV bare egner seg til mobiltelefoner? Mobil-TV egner seg mye bedre ute på tur enn vanlige analoge TV-signaler siden signalet sendes digitalt. Dermed slipper du å måtte stille deg inn på en ny sendefrekvens når du beveger deg vekk fra en TV-sender og nærmer deg en ny. Man får allerede egne TV-mottakere som tar inn signaler for mobil-TV, som Samsungs DMB-T750 . Andre produsenter har laget tilsvarende løsninger som egner seg til montering i bilen.

Nå har Samsung bestemt seg for å kopiere konseptet med mobil-TV over på portable mediaspillere. SMU-D110 er en mediaspiller som alle andre; Den kan spille av videofiler og musikk du overfører fra PC-en. Ingen har imidlertid puttet mobil-TV inn i en slik boks, noe som gjør D110 unik.

Det er ikke bare mobil-TV som gjør D110 spesiell. Den er nemlig også utstyrt med blåtann, og støtter den såkalte A2DP-standarden. Dette betyr at du kan bruke trådløse stereo hodetelefoner og, i alle fall i teorien, overføre film til spilleren trådløst. Spilleren har også en respektabel skjerm på 2,4 tommer. Denne har en oppløsning på 320 x 240 piksler, og en fargedybde på 262 000 farger.

D110 sammenlignet med et kredittkort. Foto: Cetizen.com

Så vidt vi klarer å tyde ut fra koreanske nettsider, har D110 ikke harddisk, men 92,5 MB fastminne innebygget. Du får også med et minnekort på 256 MB i microSD-format. Spillerens fysiske mål gjør at dette ikke er store karen. På sokkelsesten måler D110 7 x 8 x 1,9 cm, og veier 110 gram.

D110 tar imot TV-signaler over DMB, men ikke den typen som testes ut her i landet. Spilleren kan nemlig bare ta inn satelitt-DMB, og ikke bakkesendt DMB. Dermed er mediaspilleren utelukket fra det norske markedet. Samsung selger for øvrig spilleren kun i Korea.

(Kilder: Mobilemag.com, Mobil.se, Akihabaranews.com, Cetizen.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen