Se TV på mobilen i hele Europa

Alternativ tekst mangler

Mobilbransjen ser ikke ut til å bli enige om en felles standard for mobil-TV, og nå har Samsung og Alcatel kommet opp med et tredje alternativ til mobile TV-sendinger.

Striden står hovedsaklig mellom DMB og DVB-H. Mens DMB-signalene sendes via DAB-nettet, sendes DVB-H via det digitale bakkenettet. Du kan lese mer om striden mellom DMB og DVB-H i saken "Krig om mobil-TV".

Og nå får bransjen snart enda en standard å velge mellom, med Samsung og Alcatels nye prosjekt. De to selskapene er nemlig i gang med å lage en felles standard for mobil-TV som bruker det såkalte S-båndet. Dette er et radiofrekvensområde som strekker mellom 2 og 4 GHz.

Denne sendefrekvensen skal i følge utviklerne gi like god dekning både utendørs og innendørs.

En felles standard for mobil-TV i Europa ville bety at du kan reise på ferie i Spania og se på mobil-TV med den samme telefonen du bruker til å se på mobil-TV hjemme. Men denne drømmen er nok langt fra virkeligheten. Mange europeiske land har allerede bestemt seg for hvilken standard for mobil-TV de vil satse på.

I Sverige og Finland er DVB-H den foretrukne standarden, mens Storbritannia har valgt å gå for DMB. Her i Norge gjennomførte NRK nylig tester av mobil-TV via DMB-standarden. Dette kan du lese mer om i saken "NRK tester ut mobil-TV".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen