Se TV overalt

Alternativ tekst mangler
Denne boksen lar deg se TV overalt i verden.

Om du er Viasat-kunde, vil du snart få mulighet til å se TV overalt hvor du har internettilkobling. Den amerikanske tjenesten Slingbox har nytt stor suksess i USA. Nå kommer denne tjenesten til Norge.

Viasat skal i løpet av året åpne tjenesten de kaller Viasat Everywhere. Tjenesten er den skandinaviske utgaven av Slingbox, og det er så langt Amobil erfarer kun navnet som er forskjellig.

TV over internett
Slingbox krever at du har en boks du kobler til TV-mottakeren din, og kobler denne til bredbåndsforbindelsen din. Deretter installerer du et program på PC-en din, som vil fungere som mottaker over internett. Slik kan du hvor som helst koble deg til internett, og se TV som om du satt hjemme i stua.

I tillegg er det mulig å kringkaste DVD-spilleren, radioen, eller vanlige TV-signaler med en Slingbox.

Viasats pressetalsmann, Glenn Øyvind Støldal, er knapp på detaljene rundt Viasat Everywhere, men bekrefter overfor Amobil at tjenesten trolig vil bli lansert før årsskiftet.

Bruker Slingbox-sett
C21media.net
skriver at Viasat har lisensiert de originale Slingbox-settene. Prisen skal i følge nettstedet ligge på 2700 svenske kroner når Viasat Everywhere blir lansert i Sverige.

Sling Media, selskapet bak Slingbox, lanserte tidligere i år et eget program for avspilling av Slingbox på mobiltelefonen. Programmet er laget for telefoner basert på Windows Mobile, og lar deg se TV over mobilnettet.

Hvorvidt Viasat har planer om å tilby dette til sine kunder, er imidlertid uvisst. Det er også et åpent spørsmål om mobiloperatørene har tenkt til å inngå et samarbeid med Viasat for å tilby sine kunder Viasat Everywhere på mobilen.

– Spennende konsept
– Vi har ikke vurdert dette foreløpig, sier innholdssjef i Netcom, Marius Halle. – Konseptet er spennende, men jeg kjenner ikke detaljene godt nok. Det er uansett ikke noe vi vil gå i gang med nå i overskuelig fremtid, sier Halle.

Amobil har i skrivende stund ikke fått svar fra Telenor Mobil om hvordan de forholder seg til Viasat Everywhere.

(Kilde: Aftenposten.no, C21media.net, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen