SE seiler i medvind

Kvartalsresultatene for Sony Ericsson er i boks, og gir selskapet mer enn god nok grunn til å sprette champagnen.

Den svensk-japanske mobilprodusenten spådde et kvartalsresultat på 812 millioner kroner. Til selskapets glede endte resultatet i stedet på 1,2 milliarder kroner, noe som gir et resultat på 16 milliarder kroner hittil i år.

Med nesten 14 millioner mobiltelefoner solgt i tredje kvartal er det liten tvil om at selskapets satsing på musikkmobiler har mye av æren for de gode resultatene. Siden W800i seilte inn på markedet i sommer har leverandører verden over slitt med å levere nok eksemplarer til musikkhungrige mobilkunder.

Sony Ericsson en av de mobilprodusentene som har seilet i medvind den siste tiden, i motsetning til for eksempel Motorola og LG. Sistnevnte meldte nylig om én million færre solgte mobiltelefoner i fjor enn året før og problemer med å få endene til å møtes.

Siden suksessen med RAZR V3 har heller ikke Motorola nådd de helt store salgstoppene. Selskapets samarbeid med Apple, som resulterte i musikktelefonen ROKR, ble ikke helt slik noen av de to selskapene hadde forestilt seg, med butikkhyller fulle av ROKR-telefoner som ingen vil ha.

I dag lanserer Sony Ericsson sin tredje modell i Walkman-serien, nemlig W900i. Det gjenstår å se om denne vil klare å videreføre suksessen til sine to forgjengere W550i og W800i. Med dagens salgsresultater på nattbordet skal det imidlertid mye til før Sony Ericssons overhoder får noen grunn til å ligge våkne og gruble over dårlige resultater i høstnettene fremover.

(Kilder: IT-avisen, Digi)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen