SE satser på nettspill

Nettbaserte spill har blitt stadig mer populære, både i datamaskinens og spillekonsollens verden, og har satt en ny standard for spill. Ja, utviklingen har gått så langt at man i mange spill-sjangre regner enkeltspiller-modus mer som en bonus enn en nødvendighet, ettersom de færreste gjør noe annet enn å logge rett på nettkontoen sin når de starter spillet for første gang.

Mye tyder på at utviklingen til mobilspill er i ferd med å ta samme retning. De fleste mobiltelefoner har allerede mulighet for å koble seg opp mot internett via GPRS-tilkobling, og moderne håndsett sitter dessuten på nok prosessorkraft til å kunne drive forholdsvis krevende flerspiller-spill. Alt ligger dermed til rette for at nettbaserte spill kan gjøre sitt inntog på mobiltelefonen.

Sony Ericsson har som en av de første mobilprodusentene fått øynene opp for disse mulighetene, og holder i disse dager på å legge de siste strøkene på en ny løsning for å la eiere av selskapets telefoner spille mot hverandre over nettet.

Selskapet har i samarbeid med Tetraplay, som leverer den tekniske løsningen bak den nye nett-tjenesten, utviklet flerspiller-versjoner av de to spillene Rally og RC Battle. Disse skal kunne spilles av opp til henholdsvis 4 og 8 forskjellige mobilbrukere samtidig over GPRS-tilkoblingen til telefonen.

De to spillene baserer seg på Mophun-platformen, og de første prøveversjonene skal legges ut for nedlastning fra Sony Ericssons hjemmesider i løpet av januar. Kompatible telefoner skal inkludere Sony Ericsson T300, T310, T220, T610, T630 og Z600, såvel som fremtidige Mophun-telefoner fra produsenten.

"I likhet med suksessen med spill som har blitt spilt over blåtann og infrarød, er det store muligheter i det å la forbrukerene spille spill over mobilnettet. Med ankomsten av raskere nettverks-teknologier og stadig flere telefoner som kan laste ned fargespill, tror vi at det er store muligheter for nettspilling", forteller senioransvarlig for global produkt-markedsføring, Cameron Stewart.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen