Se opp for usynlige knapper

Den nye trusselen kalles clickjacking, og er en ny måte å få deg til å installere skadelig kode på maskinen din, uten din viten, skriver IDG.se.

Det er forskerne Robert Hansen, sjef for Sectheory og Jeremiah Grossman, teknisk ansvarlig hos Whitehat Security, som går ut med advarselen mot clickjacking. Det hele baserer seg på usynlige knapper som kan sveve under musepekeren i nettleservinduet ditt. Når du da tror du klikker på en lenke eller bilde på siden du er inne på, tas klikket i virkeligheten imot og behandles av den usynlige knappen.

Faren med dette er at du kan dirigeres til en ny og usikker nettside eller aktivere kjøring av skadelig kode uten at du merker noe selv.

Denne nye sårbarheten gjelder alle de store nettleserne, og er koblet til løsninger fra Adobe Systems. Forskerne vil ikke avsløre i detalj hvordan teknikken fungerer før Adobe har funnet en løsning. Også selskaper som Microsoft, Apple, Opera og Mozilla ser nå på problemet, skriver nettsiden.

Det er foreløpig ikke funnet noen fiks til nettopp dette problemet, men her kan du lese mer om hvordan du beskytter deg og PC-en din.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen