Se opp for IBMs Ex5-servere


IBM har hatt god tradisjon for å lage sine egne brikkesett, noe som er ganske naturlig når man også holder på med System z (stormaskin) og Power-prosessorer (Unix/Linux-maskiner).

En av de mest merkbare fordelene med å produsere sine egne brikkesett er, naturlig nok, at man får større kontroll på systemet som helhet og har et bedre grunnlag for å skape jevn ytelse gjennom hele systemet samt kan introdusere mer avansert funksjonalitet.

IBM har tidligere tilbudt et egetutviklet brikkesett for x86-baserte servere i toppklassen, mao. 3850/3950; typisk maskiner til NOK 100 000 eller mer som kjører tunge virtualiseringsoppsett.

IBM har denne måneden fornyet sin egen brikkesettsatsning og introdusert Ex5. Dette alene åpner for en del funksjonalitet man ikke har hatt tidligere, eks. ingen direkte kopling mellom CPU og minne (dvs. man trenger ikke lengre tenke på X antall minnemoduler pr. kjerne for å maksimere ytelse). Brikkesettet inneholder også utvidelser for virtualisering og fordeling av arbeid.

Den store nyheten er at IBM nå har rullet ut dette brikkesettet over hele serverporteføljen og den er dermed ikke bare begrenset til toppklassen. På IBMs sider finner vi nå bladservere samt 2-sokkel- og 4-sokkel-rackservere.

Vi legger også merke til at de nye serverne har plass til mer minne enn tidligere. De siste årene er det nemlig sjelden CPU som er flaskehalsen på hvor mye man får dyttet inn på en server, men mengden av minne man har tilgjengelig. I disse virtualiserte og "cloudifiserte" tider blir behovet neppe mindre...

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen