Se nye Windows Live
Teknofil

Se nye Windows Live

Microsoft annonserte for en stund siden at de planlegger en storoppgradering innen sine Live-produkter. Vi har tatt en sniktitt på hva som kommer, og dette er noe av hva du kan se frem til.

Kontroller ditt digitale liv
Microsoft planslegger å lansere både ny fototjeneste, satse på et nytt bloggprogram og relansere sin populære chatteklient Messenger. Samtidig jobber de med et nytt mailsystem. Håpet er at du fremover primært skal benytte deg av Microsofts produkter for å holde orden på ditt digitale liv. Dette selv om du benytter deg av konkurrentenes tjenester.


Dette kommer kanskje klarest frem via tjenesten Windows Live Mail. Ikke overraskende baserer denne nedlastbare tjenesten seg i utgangspunktet på den eksisterende mailtjenesten Hotmail. Samtidig åpner Microsoft for at du her skal kunne implementere andre mailtjenester som Gmail og Yahoo. Du kan så sjekke disse eksterne kontoene direkte via Windows Live Mail. Dette avhenger selvfølgelig av at disse kontoene lar deg videresende mailen til andre tjenester. Yahoo fungerte ikke helt greit, men jeg fikk enkelt tilgang til Gmail-kontoen min via Windows Live Mail. Helt smertefritt gikk det derimot ikke, og det tar sin tid å få overført gammel mail.


Microsoft vil tydelig lage en tjeneste som skal være enkel å bruke for de som har flere mailkontoer forskjellige steder. Det er det nok utvilsomt mange som sitter med. Derimot er det usikkert hvor flittig de benytter seg av hver konto. Om det er nok til at de trenger en slik samlingstjeneste gjenstår å se.

Messenger med nytt design
Det som derimot helt sikkert blir godt mottatt med dette programmet er dets integrering med Windows Live Messenger. Dette programmet har fått en designmessig oppgradering og har blitt koblet sammen med nye Windows Live Mail. Det betyr at du slipper å bli videresendt til Hotmail for å sende mail til venner som er offline. Med et kjapt klikk får du opp en ny mail og kan sende denne til dine venner. Du velger da hvilken mailkonto du vil benytte om du har samlet flere i Windows sin tjeneste. På samme måte kan du også sjekke ny mail.


Foruten dette har Windows Live Messenger fått på plass en funksjon slik du kjapt ser de siste oppdateringene hos dine venner. De har også skapt en mulighet til å samle dine vanligste kontakter i en egen favorittgruppe. Hvor nyttig dette er kan diskuteres, men etter vårt synspunkt kan det være en nyttig funksjon og gir en designmessig forbedring.

Ny fototjeneste
I tillegg til at chatteklient og mailtjeneste utarbeider Microsoft også en ny fototjeneste. Windows Live Photo Gallery. Denne tjenesten går imponerende raskt gjennom din maskin og samler det du måtte ha av bilder og også video. Her skal du så få full kontroll over bildene dine. Enten kan du markere personer på bildet med navn, eller du kan gi en kjapp beskrivelse. På denne måten kan du senere klikke på et enkelt navn og få opp alle bildene av den personen du har på maskinen, eller du kan klikke på en beskrivelse og få opp alle bildene i den kategorien. Programmet sorterer også bildene dine effektivt etter hvilken dato de har blitt tatt. Du kan også utføre enkel redigering av bildene.


Programmet er tydelig i betaversjon for det krasjet stadig da vi prøvde det ut, men det virker som om Microsoft har noe på gang for de som er elendige på å sortere bildene sine på disken. Via tjenesten skal det samtidig bli svært enkelt å dele bildene dine med andre. På grunn av problemene som oppstod fikk vi derimot ikke testet dette.

Eget bloggprogram
Microsoft har også et program på trappene kalt Windows Live Writer. Dette programmet skal enkelt kunne la deg oppdatere din blogg enten du bruker Microsoft sin egen Spaces, eller for eksempel Googles Blogger. Programmet samkjøres raskt med din eksisterende blogg og lar deg så publisere i vei.

Dette fungerer kanskje meget godt med Microsoft sin egen Spaces, men personlig syns jeg Blogger sitt oppsett for publisering og kontroll over bloggen virker bedre. Samtidig ville gjerne Microsoft dele bloggen med alle dine kontakter og føre den opp under den nye oppdateringsfunksjonen i Messenger. Det er det kanskje ikke alle hobbybloggere med både kollegaer og samarbeidspartnere på kontaktlisten som ønsker. Selv var jeg kjapt ute med å fjerne denne funksjonen.

Går i strupen på konkurrentene
Det er tydelig at Microsoft med disse nye programmene vil gjøre et virkelig fremstøt ovenfor sine konkurrenter på nett. Ikke bare vil de samkjøre sine egne tjenester, men de vil også integrere og gripe tak i konkurrentenes. Det ser da også ut som om de er på god vei til å sette opp et system som vil fungere godt for å klare mye av dette.Var nå dette så lurt?
Jeg er derimot litt skeptisk til Microsoft sitt inntog og metode her. Mot all fornuft har jeg nå gitt Microsoft tilgang til både min Gmail-konto, min Yahoo-konto og ymse blogger. For å få integrert funksjonene i Live-tjenestene måtte jeg selvfølgelig gi fra meg passord og brukernavn. Hvis jeg ville kunne jeg nok uten problemer også ha gitt fra meg innlogning til både Facebook, Youtube og Flickr. Microsoft har vært flinke til å få på plass alle de store nettstedene i sin tjeneste.

Hvor smart det var å gi fra seg i svært konfidensiell innlogningsinformasjon på denne måten vil nok vise seg. Jeg får krysse fingrene for at Microsoft har god sikring på plass. På den positive siden trenger jeg egentlig ikke lenger bry meg om å huske hvert enkelt passord. Hvor positivt dette er i lengden kan nok derimot diskuteres.

Programmene er foreløpig kun i Beta, men vil bli sluppet i ferdige versjoner i desember måned.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen