Se Nokias nye monster

Nokia har laget en videokonferanserobot som skal kunne styres rundt ved hjelp av produsentens surfebrett N800. Roboten, som har fått navnet Jeppe, skal være med på å finne ut hvordan folk på møterommet vil reagere på en slik løsning.

I og med at roboten ser ut som et stort insekt, kan det tenkes at det trengs litt tilvenning for at folk blir komfortable med at den kryper rundt på bordet.

To webkameraer

Inne i Jeppe er det to webkameraer, en mikrofon og et digitalt kompass. I tillegg har enheten innebygget Bluetooth og "hjernen" fra en Lego NXT-robot. Alt dette for å føre en skikkelig videokonferanse mens enheten kan styres rundt på møterombordet.

Nokia Research Centre Smart Spaces Lab, som har utviklet roboten, har også planer om å legge til flere tilkoblingsteknologier. For eksempel er det etter all sannsynlighet meningen at motparten selv skal kunne styre Jeppe, og dermed selv velge hvor kameraene skal vende. Videokonferansen skjer over Googletalk.

Styringen av roboten skjer som nevnt med en N800, eller trolig også de øvrige enhetene i Internet Tablet-serien. På denne skal du styre roboten med navigasjonstasten, og seks "handlinger" kan velges på skjermen. Nokia har imidlertid vært sparsom på informasjon om hva roboten kan gjøre med de seks skjermtastene.

(Kilder: Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen