Nokia lanserte fire nye smarttelefoner i dag. (Bilde: Marius Valle)

Se Nokias nye mobiler

Nokia lanserer nå fire nye mobiler i forbindelse med årets mobilmesse World Mobile Congress. Alle telefonene er smarttelefoner med S60-menyer, men ingen av nykommerne har berøringsfølsom skjerm.

Nokia N96 - Det nye Nokia-flaggskipet

Den mest interessante nyheten, er kanskje N96. Nokia selv kaller denne telefonen for en N95 med turboladning, N96 har alle de viktigste funksjonene du kan kreve av en mobiltelefon i dag.

N96 har fokus på video. Denne mobilen har nemlig en 2,8 tommers stor skjerm, og hele 16 GB innebygget minne. I tillegg har telefonen fått en støtte på baksiden som gjør at den kan stå på bordet av seg selv mens du ser på video.

Og ikke nok med at du kan se video - telefonen lar deg også se mobil-TV. Til dette har telefonen støtte for DVB-H-teknologi.

Telefonen har i tillegg et fem megapiksels kamera med autofokus, og kan ta opp video i 640 x 480 pikslers oppløsning. Kameraet støtter også geotagging, som kombinerer GPS-koordinater med bildet, slik at du kan se hvor det ble tatt.

Les mer om Nokia N96 »

Nokia N78

Nokias N78 har fokus på musikk og multimedia. Den nye telefonen er en oppfølger til N72.

N78 har både super-3G og Wi-Fi, slik at du får god hastighet når du surfer på internett. Videre har telefonen fått innebygget GPS.

Telefonen har fått en innebygget FM-sender. På denne måten kan du sende ut musikken din fra mobilen slik at vanlige FM-radioer kan motta signalene over korte avstander. Dette gjør det også mulig å spille av GPS-navigasjonsveiledning over bilradioen.

I tillegg har telefonen Bluetooth med A2DP-støtte som lar deg bruke for eksempel trådløse musikkhodesett.

Telefonen støtter også geotagging, slik som N96.

Les mer om Nokia N78 »

6220 Classic

Nokias Classic-serie har blitt utvidet. Nykommeren heter 6220 Classic, og har mange funksjoner. Likevel skal den få en lav prislapp.

Den mest interessante nyheten, er kanskje at 6220 har fått innebygget GPS. Dermed kan du navigere i ukjente byer uten noe ekstrautstyr. I tillegg støtter mobilen geotagging.

Kameraet i 6220 Classic tar bilder i oppløsninger på inntil fem megapiksler, og optikken er laget av Carl Zeiss.

Telefonen har også fått super-3G, slik at du får gode hastigheter når du surfer på internett.

Les mer om Nokia 6220 »

6210 Navigator

Nokia lanserer også en ny mobil til Navigator-serien. 6210 Navigator skal lede vei i storbyen, og til dette har telefonen fått egne navigasjonstaster og et helt ny versjon av Nokias GPS-program.

Den nye versjonen av GPS-programmet har som hovedmål å gjøre det enklere å navigere til fots. På denne måten ønsker Nokia å ta GPS-funksjonen ut av bilen og til fortauet.Telefonen har også geotagging.

Kameraet tar bilder med 3,2 megapikslers oppløsning.

6210 Navigator skal også være raskere til å fastslå posisjonen din enn tidligere GPS-enheter fra Nokia.

Les mer om Nokia 6210 Navigator »

Ingen Nokia-touch

Nokia lanserte i denne omgangen ikke det nye berøringsfølsomme systemet som ble presentert i fjor høst. Det var forventet at det ville bli lansert en mobil med dette menysystemet under årets World Mobile Congress.

Nokia hevder at de ikke har noe hast med å få ut en telefon med trykkskjerm, siden de ikke vil lansere dette som en gimmick, men heller noe som fungerer skikkelig.

(Kilder: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen