Se Nokias nye folkemobil

De siste par årene har Nokia konsentrert seg utelukkende om å lage billigmobiler eller mobiler i mellomklassen. Nokia N8, som vi nettopp har testet, er det første forsøket på å hevde seg i toppen på flere år. 

I dag lanserer imidlertid selskapet Nokia C5-03, en funksjonsrik touchmobil i mellomklassen.

Bestselger?
Nokia har tidligere år hatt stor suksess med mobiler som koster rundt 2 000 kroner, og som derfor kan selges til 1 krone med abonnement og bindingstid. Både Nokia 5300 og Nokia 6300 har i så måte fortjent tilnavnet "folkemobil" tidligere.

C5-03 faller på en måte i samme kategori, ettersom du får mye mobil for pengene hvis du kjøper denne mobilen - i alle fall på papiret:

Berøringsskjermen (resistiv) er på 3,2 tommer med en oppløsning på 640 x 320 piksler, og det virker lovende. Videre har Nokia C5-03 støtte for høyhastighets mobilt internett (HSDPA/HSUPA) og trådløst nettverk (Wi-Fi), samt et 5-megapikselkamera og GPS.

Integrering av Facebook, YouTube, Twitter og MySpace er på plass, og du kan laste ned Nokia-apps via Ovi Store. Tjenesten Ovi Maps gir deg gratis navigering. Andre funksjoner inkluderer musikspiller, FM-radio og e-post via Ovi Mail.

Et minnekort på 2 GB medfølger, men telefonen har støtte for inntil 16 GB (micro-SD). Telefonminnet er dog på kun 40 MB. Taletid i GSM-nettet oppgis å være 11,5 timer, med inntil 25 dager standby.

Operativsystemet er Symbian^1, tidligere kjent som Symbian Series 60. Har du for eksempel brukt en N95, N96 eller Nokia 5800 Tube før, vil du kjenne igjen menyene.

Nokia C5-03 kommer i fargene Graphite Black, Lime Green, Petrol Blue, og Aluminum Grey.  C5-03føres ikke av norske butikker foreløpig, men den skal komme i butikk i løpet av de nærmeste ukene. Prisen oppgis å være 170 euro - 1 400 kroner - før skatter og subsidier.

Se også: Vi har testet Nokia X6

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen