Se Nokia N95-kopiene

På det kinesiske markedet flommer det over av kopier av alle slags produkter og alle slags merker. Spesielt mobiltelefoner har vært populære kopiobjekter de siste årene, og etter hvert har dette blitt en indikator på hvor populær en mobiltelefon er.

Ekstrem interesse

Nokia kan i så måte ”glede” seg over ekstrem interesse blant de kinesiske kopiartistene. For allerede er to kloner av Nokias flaggskipp N95 ute på det kinesiske piratmarkedet.

Nå skal det sies at disse kopiene sjelden er 100 prosent like originalen. De tenderer vel heller mot 10 til 20 prosent, når vi ser på totalen, med både design, programvare og funksjonalitet.

Se bare på mobilene til høyre, som er de to klonene kjent til nå. Begge telefonene mangler det populære skyvedesignet til Nokia, men allikevel er det flere designelementer som gjør at de ligner.

Forskjell i funksjonalitet

Funksjonaliteten er derimot ganske annerledes. De to kinesiske versjonene har blant annet trykksensitiv skjerm, i motsetning til Nokias egen modell.

Kameraet på den ene er på enten 1,3 eller 2 megapiksler, som står i sterk kontrast til Nokias Carl Zeiss-objektiv med fem megapiksler.

Den andre N95-klonen hevder imidlertid å ha et Carl Zeiss-objektiv på fem megapiksler, men siden Nokia har en eksklusiv avtale med Carl Zeiss er det vil ingen stor grunn til å tro nevneverdig på dette.

Operativsystemet på den ene ser også ut til å være en klone av Microsoft Windows Mobile, men her er det vel også grunn til å være skeptisk.

Egentlig er det vel få nordmenn som ser grunn til å ta første fly til Beijing for å få slått kloa i slike kopimobiler. Uansett blir vel lignende produkter å finne så lenge det er populære produkter der ute.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen