Her er månedens mest spennende rykter.
Her er månedens mest spennende rykter. (Bilde: Jon Schulte)

Se mobilene Nokia og SE ruger på

Skal vi tro den siste månedens rykter har vi mye spennende i vente på mobilfronten. Både Nokia og Sony Ericsson lekker som en sil når det gjelder fremtidige produkter. Leit for Nokia og Sony Ericsson, bra for deg og meg som dermed vet mer om hva neste år vil bringe.

Tre fra Sony Ericsson

Først ut er Kate, Filippa og Frances fra Sony Ericsson. Den svensk-japanske produsenten har en forkjærlighet for jentenavn på sine telefoner før de lanseres og får et endelig navn, og det ser ut til at det ikke er et unntak denne gang heller.

Slik skal C510, Kate, se ut. (Foto: SEMC Blog)
Slik skal C510, Kate, se ut. (Foto: SEMC Blog)

Den første av de tre, Kate, skal være så nær lansering at telefonen allerede har fått modellbetegnelse C510. Utstyrt med 3,2 megapikslers kamera, 120 MB internminne og en rekke avanserte kamerafunksjoner, kan vi anta at denne blir en av Sony Ericssons neste alterntiv for deg på jakt etter en greit priset kameratelefon.

De to andre, Filippa og Frances, skal ligge noe lenger frem i tid. Til gjengjeld skal begge ha fem megapikslers kamera, smilesensor og ansiktsgjenkjenning. Der stopper også likhetene. Filippa skal komme i klassisk utforming, ha Xenon-blits og opplyste snarveistaster etter modell fra C905.

Frances på sin side skal ha de nye Cybershot-menyene til Sony Ericsson, GPS og en større skjerm enn de to øvrige.

Du kan lese mer om de tre ryktene i "Dette kan være en av tre nye fra SE".

...En hel haug fra Nokia...

Også Nokia har havnet på glattisen når det gjelder å holde kortene tett til brystet. For et par uker siden lekket nemlig ut det som angivelig er selskapets planer for nærmere ett år frem i tid, med mange og detaljerte planer for nye telefoner.

I ettertid er autentisiteten blitt styrket kraftig ved lanseringen av N97, da denne er satt opp på listen som IP08. IP08 listes opp med følgende egenskaper: "Widescreen touch, Naviscroll, QWERTY, AGPS, FM radio and transmitter, 5MP AF camera, WiFi, Bluetooth, TV-out". Visserligen er ikke dette det samme N97 byr på også.

Dersom vi ser gjennom planen er det en rekke interessante telefoner på vei. Deriblant nevnes det en spesifikk modell "Ivalo", som skal være lik N97, med 3,5 tommers trykkskjerm, 32 GB minne, GPS, FM-mottaker og sender, fem megapikslers kamera, Wi-fi og Bluetooth.

Skal vi tro på planen er også Nokias første telefon med åtte megapikslers kamera på vei, nærmere bestemt første kvartal neste år. Telefonen, som går under navnet "Corolla", kan by på svært mye interessant utover avansert kamera: 8 GB minne, Wi-fi, HSPA, GPS og FM-sender virker å være en del av utrustningen.

Dette er kanskje Mios neste mobilforsøk. (Foto: Engadget)
Dette er kanskje Mios neste mobilforsøk. (Foto: Engadget)

Den største godbiten er imidlertid Eitri. I følge Nokias ukesplan skal denne være klar i april neste år, og ha en rekke interessante nyheter på plass - deriblant sensor for bevegelser og vibreringsvarsel ved trykk på skjermen og mer "selvsagte" ting, som 8 GB innebygget minne, minnekortstøtte, et fem megapikslers kamera, og kompass, men trolig ikke GPS.

Hele listen over det som angivelig er Nokias 2009-portefølje kan sees i "– Her er Nokias 2009-modeller".

...Og en ny GPS-telefon fra Mio

Sist ut av månedens mest interessante rykter er Mios nye GPS-telefon. Sist gang Mio prøvde seg på mobilmarkedet endte det med total katastrofe. Men dersom ryktene stemmer og bildet er ekte stopper tydeligvis ikke det GPS-produsenten fra å prøve på nytt.

Ifølge nettstedet Digitimes skal Mio ha to telefoner på vei. En med Windows Mobile og HSDPA, som i stor grad skal bruke et menysystem utviklet av Mio selv. Om det er denne telefonen Mio har ment når de har snakket om selskapets Lovebird-prosjekt er ikke lett å si, men det blir spennende å se om Mio hiver seg i mobilkonkurransen i nær fremtid igjen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen