Se Melodi Grand Prix i HD
Teknofil

Se Melodi Grand Prix i HD

Til helgen går arrangementet Melodi Grand Prix av stabelen i Moskva. Og du kan få sett hele showet i HD.

Etter at artikkelen ble publisert har vi blitt gjort oppmerksomme på at BBC HD for norske kunder ikke vil få Melodi Grand Prix som en del av sendeskjemaet på kanalen slik vi opprinnelig skrev. Det er dermed kun seere med tilgang på SVT HD som vil få sett programmet i HD.

I HD på svensk
Årets produksjon blir tatt opp med HD-kameraer. Dette betyr at du kan få sett hele seansen med god lyd og gnistrende bilder. Men du må belage deg på svenske kommentatorer. Det er nemlig kun SVT som vil sende det direktesendte programmet i HD på sinkanal SVT HD for norske kunder. Dette betyr at du er avhengig av å ha et abonnement med denne kanalen.

Per i dag får du SVT HD via Get, Canal Digital og Altibox. For kunder hos Canal Digital er det kun de som har tilgang via kabel som i dag kan se denne kanalen.

Les også: Full oversikt over HD-kanalene.


NRK sender ikke HD
NRK på sin side har ikke planer om å sende helgens musikkarrangement i HD. De har tidligere vist åpningen og avslutningen av OL i Beijing i HD og de vil også satse på å sende direktesendte hendelser fra OL i Vancouver i HD neste år. NRK har nemlig per i dag mulighet til å sende direktesendte begivenheter i HD. Derimot vil ikke Melodi Grand Prix bli en del av dette prøveprosjektet.

- Vi vil ikke sende Melodi Grand Prix i HD. OL i Beijing sendte vi som et prøveprosjekt, men vi vil ikke gjøre det samme nå. Vi jobber derimot med infrastrukturen for å kunne sende HD fra OL i Vancouver i 2010, forteller teknologidirektør Arild Hellgren til Teknofil.

Les også: NRK sender OL i HD.

Dette betyr at du må belage deg på svenske kommentatorer om du vil se sendingen i HD-kvalitet. Hos SVT vil artisten Shirley Clamp og Grand Prix eksperten Edward Af Sillén stå for kommentarene.

Kilde:
SVT HD.
HDTV UK.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen