SE med overskudd

Sony Ericsson kunne idag legge frem tall for tredje kvartal som viste at selskapet for første gang i sin to-årige historie kunne notere overskudd. Analytikere samt selskapet selv trodde først at de ville gå med overskudd i fjerde kvartal, og ventet seg et underskudd på 144 millioner kroner før pressemeldingen.

Selskapet har hittil i år slitt enormt øknomisk og har måttet notere et underskudd på 1 milliard kroner for første halvår. Resultatet før skatt endte på 321 millioner, og ligger dermed langt over hva analytikerne selv trodde var mulig. Og ifølge Sony Ericsson går konjunkturene nå stabilt oppover.

Grunnen til overskuddet skyldes i hovedsak at Sony Ericsson har fått et solid fotfeste i Japan, hvor blant annet mobiltelefonen SO505i med megapiksel-kamera har solgt svært bra. Også på GSM-markedet gjør selskapet rent bord med modellen T610, og kommende modeller som Z600 gjør at trenden vil fortsette, hevder Sony Ericsson. Veksten på GSM-markedet var på 73 prosent i forhold til i fjor, mens veksten på det japanske markedet var på formidable 130 prosent sammenlignet med fjoråret.

Om trenden vil fortsette er usikkert, men Sony Ericsson selv mener at salget deres vil fortsetteå holde seg over 7,1 millioner telefoner, slik at selskapet kan tjene penger. Med julesalget stående for dør, er det ihvertfall liten tvil om at selskapet uansett går en lukrativ fremtid i møte.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen