De siste ferietelefonene før skole og jobb. (Bilde: Robert Churchill / Amobil)

Se LG og Nokias august-mobiler

Sommeren er på hell, og fellesferien setter sine spor på andre måter enn bare solbrenthet og stadig slankere feriekonto. Det betyr nemlig også lavtrykk i antall nye telefoner som skal ut på markedet.

Det til tross er det en rekke spennende telefoner som nå gjør seg klar for butikkhyllene. Vi får se den første av Supernova-telefonene fra Nokia, sammen med to ny Xpressmusic-telefoner fra samme produsent. LG kommer med sin KS360, som kan friste med fullt tastatur og friske sommerfarger.

En rekke av de øvrige produsentene venter til september med å komme med høstnyhetene. Andre, som Sony Ericsson, hadde ikke mulighet til å svare på våre forespørsler på grunn av ferien.

LG

Som vanlig har LG en telefon klar for det norske markedet. Også denne gang er det et virkelig uskrevet blad, som verken har vært annonsert tidligere eller finnes på LGs nordiske hjemmesider.

LG KS360

(Foto: LG)
(Foto: LG)

Selv om LGs telefoner som regel kommer noe i det stille, skulle en tro LG nærmest prøver å legge skjul på at KS360 i det hele tatt eksisterer. Skal du vite mer om telefonen må du sverge til utenlandske nettsider.

Men hvorfor LG ikke ønsker blest er vanskelig å si. Om ikke en av verdens mest avanserte telefoner skiller KS360 seg absolutt ut. Designen minner mye om det vi ser på gatene i Seoul og Tokyo, og er slett ikke LGs mer brukte formfasong. Designen inneholder friske farger, et komplett QWERTY-tastatur, trykkfølsom skjerm og en 2,4 tommer stor skjerm. Sistnevnte har en oppløsning på 240 x 320 punkter.

Kommer i spreke farger

Litt avhengig av operatør og marked vil telefonen være tilgjengelig i fargene lyseblå og blå, rosa og rød, svart og rød samt svart og sølv. Det er usikkert om LG kommer til å tilpasse tastaturet til norske forhold.

Uten at LG nevner det spesifikt er det ganske tydelig at KS360 er ment å underholde. Radio og mp3-spiller er på plass, og det virker som LG har lagt litt krefter i å gi telefonen en god spillstøtte. Et to megapikslers kamera er også på plass.

Intet romskip

Men som sagt er det slett ikke noe romskip LG sender ut av fabrikkene nå. KS360 har verken 3G, Wi-fi eller GPS. Minnet er på knappe 15 MB, men det kan utvides med minnekort av typen Micro-SD. Men så er nok tanken også at telefonen skal bli billig nok til at den yngre målgruppen kan ta seg råd til den.

Prisen er enda ikke fastsatt.

Les mer om LG KS360:

Nokia

Nokia har som vanlig et lite knippe telefoner klar for nyslipp. Denne måneden er det duket for debut med Nokias splitter nye Supernova-serie i tillegg til at de to Xpressmusic-telefonene 5320 og 5220 skal frem på scenen.

Nokia 5220

(Foto: Nokia)
Tynn og musikalsk. (Foto: Nokia)

Nokia vet å satse på slanke musikktelefoner, og 5220 er den neste i rekken, ikke helt ulik suksessen 5310. Den store forskjellen her er fasongen. Mens 5310 er helt flat og kun litt avrundet i kantene, har 5220 fått et mer avlangt utseende, med et utstikkende snorfeste nederst og en liten forhøyning til venstre over skjermen.

Vi snakker fortsatt om en relativt liten telefon. 10,8 cm i høyden er normalt, men 4,35 cm i bredden og 1,05 cm i dybden er lite. Vekten på 78 gram taler også i favør av 5220.

Musikk i fokus

Uten at det burde komme som noe sjokk, fokuserer 5220 mye på musikk. Telefonen har en dedikert 3,5 mm minijack-utgang, i tillegg til støtte for trådløse musikkhodesett med A2DP og egne musikktaster på siden av telefonen. FM-radio med RDS-støtte fins også. Og da blir det vel unødvendig å nevne at mp3-spiller også er på plass.

Ellers snakker vi mye om en ordinær telefon i lavprissegmentet. Skjermen på to tommer har en oppløsning på 240 x 320 punkter. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler, og minnekortplass og et internminne på 30 MB burde sørge for at de fleste har minne nok.

Spiller i 24 timer

Av teknologi er det heller ikke allverden å hente. 5220 støtter firebånds GSM og Edge, men verken 3G eller Wi-fi. Batterilevetiden er på 24 timer med musikkavspilling, 400 timer hviletid og fem timer taletid.

5220 er allerede ute i butikkene og koster like over tusenlappen.

Les mer om Nokia 5220:

Nokia 5320

(Foto: Nokia)
(Foto: Nokia)

Nokia 5320 ble lansert samtidig som 5220 og blir litt storebroren i sammenligning. Da både i spesifikasjoner og størrelse. Her sitter det meste spennende på innsiden av dekselet, ikke utsiden.

Si det du vil spille

5320 er første telefon ut fra Nokia med "Say and Play". Denne funksjonen lar deg styre musikkspilleren verbalt, som betyr at du kan si "Michael Jackson" og telefonen finner frem alt på denne artisten. Du kan også bruke sangnavn, og søkemotoren vil lete opp navnet i musikklisten og starte avspillingen.

5320 er også den billigste musikktelefonen fra Nokia med super-3G, direkte tilgang til Nokias musikkbutikk og dedikert lydbrikke for musikk alene som skal sikre best mulig lydkvalitet. Telefonen har et internminne på 140 MB i tillegg til at du kan utvide ytterligere med minnekort.

Super-3G og fire GSM-bånd

Videre kommer teknologi. 5320 har firebånds GSM-støtte i tillegg til støtte for super-3G, Bluetooth A2DP, to megapikslers kamera og to tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter.

Telefonen er på vei ut i butikkene i skrivende stund og koster rundt 1800 kroner uten abonnement.

Les mer om Nokia 5320:

Nokia 7310 Supernova

(Foto: Nokia)
To av fargene 7310S kommer i. (Foto: Nokia)

Til tross for at det er lettvekterne som dominerer denne måneden, kan vi trygt si at 7310 Supernova er den enkleste av månedens nyheter. Her er det trippelbånd og Edge som styrer, og super-3G, Wi-fi og GPS er like mye fremmedord på 7310 Supernova som Coq au Vin er på et gatekjøkken. Men Bluetooth er på plass.

Designen derimot kan tiltrekke seg en god del. Supernova-serien satser med friske pastellfarger passende til sommerværet, og 7310 skal komme i fargevariasjonene wasabigrønn, rosa, sølv, plomme, klarblå, gul og espressobrun.

Liten lekkerbisken

Telefonen er heller ikke spesielt stor. Med målene 10,65 x 4,5 x 1,2 cm og en vekt på 83 gram er dette en liten sjarmør tilpasset små håndvesker og trange lommer.

7310 Supernova har fått et to megapikslers kamera, i tillegg til musikkspiller og FM-radio. Minnekortstøtten går helt opp til 4GB, som burde duge til både musikk og bilder. Skjermoppløsningen er på 240 x 320 punkter.

7310 Supernova koster rett i overkant av 1300 kroner uten subsidier og er allerede tilgjengelig i enkelte nettbutikker.

Les mer om Nokia 7310 Supernova:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen