Se langfilm på mobilen

Actimagine har utviklet en ny medieavspiller som kan installeres i mobiltelefoner som bruker Symbian med Series 60 og UIQ eller Windows Mobile. Teknologien heter Mobiclip, og muliggjør alt fra å spille spill til å se langfilmer på mobiltelefonen.

For at medieavspilleren skal kunne spille av filene kreves det at disse først blir konvertert til .MO-format, som er et format spesielt utviklet for bruk i mobiltelefoner. Formatene som kan konverteres er .swf, .avi, .mov, .mpeg, .mp3 og videoformatet som brukes av alle Symbian-modeller; .3gp.

Man kan altså utvikle flash-baserte spill for så å gjøre dem om til et format som støttes av mobiltelefonen, noe som kan bli en konkurrent til Java, som er den mest utbredte spillplattformen i dag.

Et minnekort med 128 MB lagringskapasitet er nok til å lagre en to timers spillefilm i .MO-format. Til tross for at filene tar liten plass kan de spilles av i hele 24 fps, noe som er imponerende for en mobiltelefon. Til sammenligning greier ikke .3gp-filer mer enn 15 fps.

Hvilke konsekvenser det får for øynene å stirre på en liten mobilskjerm i to timer er en annen sak.Det er heller ikke anbefalt å se langfilmer på mobiltelefonen hvis man ikke har tilgang til en lader. Avspilling av mediefiler på mobiltelefonen er tross alt fra før av kjent for å ta livet av batteriet relativt kjapt.

Eiere av Nokia 3650, N-Gage, 7650 eller 6600 kan allerede i dag laste ned en demoversjon av programmet fra Mobiclips hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen