SE K750i vant pris

Technical Image Press Association (TIPA) har tidligere ikke vist særlig interesse for bilder som blir tatt med mobiltelefoner, noe som først og fremst skyldes at mobiltelefoner ikke har levert bilder som holder mål dersom man er interessert i foto.

Nå har imidlertid organisasjonen fått øynene opp for kameratelefoner, og har innført en egen kategori for denne produktgruppen i sin årlige kåring av gode kameraprodukter. Det er ikke helt utenkelig at årsaken til dette er at flere telefoner nå får to megapikslers kamera.

Svensk-japanske Sony Ericssons K750i fikk æren av å stikke av med den gjeve prisen for beste kameramobil i Europa, og ble dermed den første mobiltelefonen på TIPAs kåringsliste noensinne.

Tekniske elementer som for eksempel automatisk fjerning av røde øyne og innebygd fotoredigering bidro sterkt til at K750i stakk av med prisen. Bildekvaliteten på bilder som var printet ut i 10 x 15-format mottok også en god dose med skryt.

At fotoorganisasjoner nå begynner å få øynene skikkelig opp for kameratelefoner kan man ikke ta som annet enn et tegn på at mobiltelefoner snart er klare for å ta opp kampen mot vanlige digitale kamera.

(Kilder: TIPA , Dpreview )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen