Det finnes mange telefoner med trykkskjerm. (Bilde: Illustrasjon)

Se Iphones verste konkurrenter

Det har nettopp blitt klart at Iphone vil komme til Norge i år. Men før du begynner å hamstre penger, bør du kikke på alternativene du får kjøpt allerede i dag. Det finnes nok av fancy telefoner med trykkskjerm, og mange av dem kan være vel så bra som Apples egen mobiltelefon.

Visste du for eksempel at Iphone ikke kan sende bildemeldinger eller ta opp video, med mindre du installerer ekstra programvare? At den ikke støtter trådløse musikkhodesett? Eller at den ikke lar deg surfe på nettet i høyere hastigeter enn 200 kbps? I denne saken har vi samlet syv mobiler som kan alt det, og litt til.

LG KU990

KU990 "Viewty" er en solid trykkskjermsmobil fra koreanske LG. Telefonen er både lett å bruke og lett å like. Den har gode menyer, og alle teknologier du forventer av en moderne mobiltelefon.

Det som er spesielt med KU990 er at du kan "kjenne" tastene på skjermen. Telefonen vibrerer når du tar på den, og skjermen gir i tillegg fra seg et lite knepp. Dette gjør at menysystemet føles mye mer naturlig å bruke enn på telefoner uten slik respons.

I tillegg har telefonen et fem megapikslers kamera som tar gode bilder. Du har også muligheten til å ta opp film i sakte kino med 120 bilder i sekundet.

Les test av KU990 »

HTC Touch Cruise

HTC Touch Cruise er vel så bra som LG KU990, men stiller i en helt annen klasse. Telefonen har mer teknologi under panseret, og bruker det mer avanserte operativsystemet Windows Mobile.

I tillegg til en stor trykkskjerm har telefonen både GPS-navigasjon og kan koble seg til internett i solide hastigheter via super-3G - to funksjoner Iphone mangler.

Telefonen kan dessuten skryte av markedets beste støtte for e-post, i tillegg til mp3-spiller, videospiller og annen underholdning.

Les test av Touch Cruise »

LG KF700

LG KF700 ligner mye på KU990 fra samme produsent. Menyene er gode og brukervennlige, samt morsomme i bruk.

Også her kan du "kjenne" tastene på skjermen. Telefonen gir både tilbakemeldinger i form av vibrasjoner og lyd.

Kameraet er imidlertid ikke like bra som på KU990. Bildene blir ikke spesielt gode, selv om oppløsningen er 3,2 megapiksler.

Les test av KF700 »

Neonode N2

Neonode N2 er en av de minste mobilene du får kjøpt i butikken, men har likevel både trykkskjerm, kamera, mp3-spiller og videospiller.

Den beskjedne størrelsen gjør imidlertid sitt til at batteriet ikke varer særlig mer enn én dag. Dessuten har ikke telefonen 3G, Edge eller Wi-fi, så noen internettmobil er den på ingen måte. Kjøper du denne, gjør du det først og fremst på grunn av størrelsen og wow-faktoren.

Det kan også være lurt å ha en mobil i bakhånd i tilfelle du går tom for strøm. Utover dette er N2 en av de morsomste mobiltelefonene du får kjøpt for penger. Telefonen kommer i fargene sort, grønn, blå, rød og rosa.

Les test av Neonode N2 »

LG KE850 Prada

Mobilprodusentene og motehusene har knyttet stadig tettere bånd. LG Prada var en av de aller første motehus-mobilene, og her har Prada og LG samarbeidet tett om designen.

Telefonen er basert på samme menysystem som LG KU990, og er i praksis nesten lik i bruk. Skjermen gir imidlertid ikke like god respons, og det er ikke like enkelt å skrive tekstmeldinger på denne telefonen. Dessuten er den veldig fattig på teknologier.

Prada-mobilen er likevel en god telefon for deg som vil ha en liten mobiltelefon med en stor trykkskjerm. I tillegg må den sies å være både brukervennlig og sexy.

Les test av KE850 Prada »

HTC Touch Diamond

Touch Diamond er en liten og nett Windows Mobile-telefon med det meste av teknologi under panseret.

Den har alle de samme funksjonene som Iphone, men en skarpere skjerm, mer enn ti ganger så rask internett-tilkobling via super-3G og innebygget GPS. I tillegg har den et brukervennlig og morsomt grensesnitt.

Dette gjør Diamond til en av de sterkeste konkurrentene Iphone har, og selv Apple burde begynne å skjelve i buksene nå som HTC setter inn høygiret.

Vi har ennå ikke gjort en full test på Touch Diamond, men du kan lese sniktitten vår her »

Samsung P520 Giorgio Armani

Armani-telefonen er den første motehusmobilen fra Samsung. Dette var telefonen som skulle konkurrere med LGs Prada-telefon.

Med et lekkert utseende i metall, høyoppløst kamera, spesialdesignet mp3-spiller og nydesignede menyer kunne dette også vært en vinner. Men en uresponsiv skjerm og trege og vanskelige menyer gjør Armani-telefonen upraktisk og vanskelig å bruke.

Når prisen i tillegg er nesten 6000 kroner og telefonen mangler elementær teknologi som 3G, Wi-Fi og radio, blir Armani testens definitive taper.

Les test av Samsung P520 Armani »

Ennå ikke overbevist?

Vi skal ikke nekte for at det fremdeles finnes mange gode grunner for å velge en Iphone. Telefonen har fått mye skryt for et usedvanlig brukervennlig og intuitivt menysystem. Den gjør en topp jobb som Ipod, og har en sylskarp 3,5 tommers skjerm. Det finnes dessuten et stort utvalg av smarte ekstraprogrammer, som du snart kan laste direkte ned til telefonen når Itunes App Store lanseres. Og 3G-varianten av telefonen er kun to uker unna.

Hva synes du er den beste trykkskjermsmobilen? Diskuter i forumet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen