Se Iphone styre Windows

Det amerikanske selskapet Citrix har spesialisert seg i såkalte tynnklienter og sikker fjernstyring av programmer over internett. Blant annet lager selskapet fjernstyringsklienter for Mac OS, noe som har gitt erfaringer til et noe annet prosjekt: Nemlig å styre PC-en fra en Iphone.

Styrer over Wi-fi

Slik ser det ut. (Foto: ZDnet)
Slik ser det ut. (Foto: ZDnet)

Nettopp en slik løsning ble presentert på en Citrix-konferanse i Melbourne i Australia denne uken, skriver ZDNet. Ved å bruke en modifisert utgave av selskapets Citrix ICA-klient presenterte man full fjernstyring av en PC med Windows trådløst internett fra Iphone. I presentasjonen skal man ha vist hvordan zoome-funksjonen i Iphone samt muligheten til å navigere seg rundt på skrivebordet ved hjelp av fingeren.

Resultatet var at man kunne bruke Windows-systemet mer eller mindre fullt ut rett fra telefonen. Per dags dato fins det en rekke fjernkontroller til telefoner som lar deg styre enkeltfunksjoner på datamaskinen fra telefonen, som mp3-spiller og Powerpoint-presentasjoner, men det er første gang man har demonstrert en slik fjernstyring fra Iphone.

Basert på UNIX

Selv om dette kan virke ekstremt for en telefon å være, er det i realiteten en teoretisk enkel løsning. For å forklare Citrix-systemet enkelt, så gjøres alle prosesser på en Citrix-server med Windows installert, som så lar seg styre av en telefon, og overfører skjermbildet i sanntid til telefonen. For at dette skal være mulig er Citrix-klienten basert på UNIX, som fungerer på tvers av ulike operativsystemer.

Med det skal det understrekes at Citrix klient ikke lar deg styre maskinen hjemme i stuen, men en optimalisert serverklient med Citrix innebygget.

Det er uklart om Citrix kommer til å selge siin ICA-klient til Iphone eller om presentasjonen kun var en demonstrasjon av mulighetene med selskapets programvare.

(Kilder: ITavisen, ZDNet Australia, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen