SE innrømmer Blåtann-svakhet

Sony Ericsson gikk i dag offisielt ut og advarte brukerene mot å bruke Blåtann offentlig etter at det ble kjent at flere av produsentens eldre modeller har et alvorlig sikkerhetshull, som gjør at andre mennesker med Blåtann-enheter for eksempel kan lese og redigere både telefonboken og kalenderen.

Alt som kreves for å utføre et slikt angrep, som allerede har fått kallenavnet Bluesnarfing, er en modifisert versjon av Blåtann-programvaren, og at offeret er innenfor den gjeldende rekkevidden på opp til 100 meter. Hvem som helst kan altså sitte på trygg avstand foran en bærbar datamaskin og lese ut, modifisere og slette avtalene som er lagret i kalenderen din eller nummerene i telefonlisten din.

Også Nokia har gått ut og advart mot sikkerhetshullet, som også rammer flere av deres modeller, men selskapet mener at det foreløpig ikke er nødvendig å lage en sikkerhetsoppdatering, siden det skal være tvilsomt at den uønskede virksomheten ville bli særlig utbredt. Det skal imidlertid ikke mer til enn et kjapt søk på internett for å forstå at Bluesnarfing er i kraftig vekst.

En talsmann for Sony Ericsson anbefalte tidligere at alle som har en Blåtann-telefon med programvareversjonen "R1A081" oppsøker et autorisert Sony Ericsson verksted og får oppdatert denne, ettersom de nyeste versjonene av programvaren visstnok ikke er sårbare for Bluesnarfing.

Sony Ericsson-eiere som lurer på om de er i faresonen kan slå inn følgende kombinasjon på telefonen sin: ( H = høyre piletast, evt. joystick, V = venstre): "H*VV*V*". Velg serviceinfo fra menyen som kommer opp, og gå inn på programvareinfo for å få opp hvilken versjon av programvaren du har.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen