SE i godt overskudd

Sony Ericsson la tirsdag frem sine siste kvartalstall for 2004. Til tross for overskudd, er det likevel skuffelse som rår hos mobilprodusenten. Forventet overskudd var nemlig 165 millioner euro, mens de til slutt endte opp med å bare gå med 140 millioner euro i pluss.

3G-suksess
Siste kvartal var derimot oppløftende for både svensker og japanere i selskapet. Da var salget høyere enn forventet - en positiv overraskelse som Sony-Ericsson tror kommer av økt etterspørsel etter 3G-apparater. Selskapet sier seg fornøyd med å selge fire millioner flere telefoner i desember 2004, enn de gjorde samme måned i 2003. Et totalt salg på 12,6 millioner håndsett er en økning på 50 prosent, sammenlignet med året før.

Sony Ericsson anslår selv at de nå står for 7 prosent av verdens totale mobilsalg, mens analysefirmaet Gartner hevder selskapet kun har en andel på 6,4 prosent. Dette er et tall som meget mulig kan endre seg når Gartner legger frem sine beregninger for fjerde kvartal i 2004.

For øvrig hevder Sony Ericsson at de forventer en nedgang i det totale antall solgte mobiltelefoner i 2005. De antar at en av ti solgte telefoner dette året vil være 3G-apparater, og at dette vil føre til en midlertidig nedgang i salget. Når prisene for 3G-mobiler synker, vil salget ta seg opp igjen.

Viseadministrerende direktør i Sony Ericsson, Jan Waareby, mener dessuten at vi i tiden som kommer vil se en sterk økning i løsninger for å lytte til musikk via mobiltelefonen. Dette vil bli vel så viktig som bilde-tjenester for veksten i mobiltelefonsalget, sier direktøren.