SE i Blackberry-fotspor


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson lanserte i morgentimene i dag en ny smarttelefon ved navn M600. Telefonen skal bli et noe billigere alternativ til Sony Ericssons kommende P990, og skal ifølge Sony Ericssons egen pressemelding rette seg mot proffbrukere med store krav til datahastighet og epostfunksjonalitet.

M600 er en av de tynneste 3G-telefonene vi har sett til nå, med en tykkelse på minimale 1,5 cm. Dette kommer til tross for at telefonen har en 2,6 tommers trykkfølsom skjerm under lokket, samt et komplett qwerty-tastatur nedenfor skjermen.

Tasteløsningen på M600 er en helt annen enn den vi tidligere har sett på telefoner med qwerty-tastatur. Mens telefoner som Sony Ericsson P910i og Nokia 9300 har løsninger der du finner èn dedikert tast til hver bokstav, har M600 fått en løsning der du finner to bokstaver på hver tast. Løsningen har aldri vært prøvd ut på noen annen telefon her til lands, men har tidligere vært brukt på Blackberry-telefoner i Storbritannia. Tasteløsningen til tross - Sony Ericsson lover at det skal gå fort å skrive med M600.

I Sony Ericssons pressemelding er det forøvrig poengtert at M600 vil komme med qwerty, qwertz, yzerty og cyrilisk tasteløsning. Skandinaviske brukere må dermed se langt etter en skandinavisk versjon med egne taster for æøå.

Symbian 9 og Blackberry
I likhet med søstermodellen P990, så vil M600 komme med Symbian OS 9.1 og grensesnittet UIQ 3.0. Dette åpner for epostprogramvare som for eksempel Blackberry Connect, Microsoft Exchange Activesync, Intellisync, Visto og Ericsson Mobile Office i tillegg til vanlig imap- og push-epoststøtte. OOm støtte for disse standardene følger med sluttproduktet avhenger av hva operatørene i de forskjellige landene støtter.

For å sikre brukeren mot virus og andre farer har Sony Ericsson utstyrt M600 med McAfee antivirus og brannmur, slik at all epost blir filtrert før den lastes ned. I tillegg får du med Certicom VPN client for sikret tilgang til internnettverk samt en prøveversjon av Pointsec Encryption, som på et blunk kan kryptere epost og annen utgående informasjon.

Ellers følger det med ekstra programvare som Opera 8.0, PowerPoint, Word og Excel og
Adobe PDF viewer, i tillegg til at UIQ-støtten sørger for at du det finnes et vell av programmer tilgjengelig på nettet som du kan laste ned for en billig penge.

MS Micro uten kamera
Som nevnt kan altså M600 brukes i 3G-nett, og kan med det brukes i alle land med et 2100 MHz UMTS-bånd. I tillegg til det kan M600 brukes i alle land med GSM-nettverk med unntak av land i Sør-Amerika som bruker GSM 850-standarden.

Skjermen i M600 har en fysisk størrelse på 2,6 tommers. Den er av typen TFT, har en oppløsning på 240 x 320 punkter og en fargedybde på maksimalt 262 000 farger.

Som sikkert flere har lagt merke til, så har ikke M600 fått innebygget kamera. Grunnene til det er sikkert flere, men de to viktigste er uten tvil at det er plassbesparende og at mange forretningsfolk ikke vil ha kamera, ettersom kameratelefoner har åpnet for en ukultur der utro tjenere tar bilder av forretningshemmeligheter.

Det M600 derimot har fått er støtte for det nye minnekortformatet Memory Stick Micro. Dette minnekortformatet er det siste i rekken av formater innenfor Memory Stick-serien fra Sony og vil hovedsaklig brukes i mobiltelefoner. Med i pakken følger det med et minnekort på 64 MB, som kommer i tillegg til 80 MB med internminne på telefonen.

M600 vil komme i andre kvartal i år og vil mest sannsynlig få en pris på rundt 4 500 kroner. Vi har tidligere omtalt modellen under navn P970 i nyheten 'Er dette K800i?'. For å lese hele pressemeldingen til Sony Ericsson, vennligst bla om til neste side.

(Kilder: Sony Ericsson, mobil.se )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen