SE håver inn

Siden Sony Ericsson presenterte sine første Walkman-telefoner i begynnelsen av 2005, har selskapet brukt mye tid og ressurser på å gjøre Walkman-merket kjent blant verdens mobilbrukere. Og når kvartalsresultatene for årets første kvartal tikker inn, bekrefter de at Sony Ericsson nok en gang har gjort de riktige valgene.

Verdens femte største mobilprodusent oppnådde nemlig et overskudd på 109 millioner euro, eller 856 millioner kroner etter skatt for årets første kvartal. Resultatet for samme periode i fjor blir bare lommerusk sammenliknet med årets, nemlig 32 millioner euro. Salgstallet for første kvartal endte på 13,3 millioner mobiltelefoner.

Selskapet totale omsetning for årets tre første måneder endte på 1,99 milliarder euro, eller drøye 15 milliarder kroner.

- W800, W550 og W600 ble store salgssuksesser i løpet av det første kvartalet. Siden midten av august i fjor har vi solgt 5,5 millioner Walkman-telefoner, noe som bekrefter av vår strategi er vellykket, sier Miles Flint, administrerende direktør i Sony Ericsson, til Bloomberg.

Det svensk-japanske selskapet opplever, i likhet med Nokia, at salget av avanserte mobiltelefoner i industriland øker. I følge Bloomberg er det spesielt Europas og USAs mobilentusiaster som trekker opp salgsstatistikken. Det stadig økende salget av dyre og avanserte telefoner bidrar til å trekke opp gjennomsnittsprisen på Sony Ericssons telefoner.

Sony Ericsson spår at det på verdensbasis vil selges 900 millioner mobiltelefoner i løpet av 2006. Til sammenlikning ble det solgt 780 millioner telefoner i fjor.

(Kilde: MobileTracker, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen