Se godt på disse

Se godt på disse

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det gjør du nok ikke, for telefonene er identiske.

I det minste på utsiden. På innsiden er situasjonen en ganske annen.

Mens den ene er en harmløs nokiatelefon som kunne vært solgt over en hvilken som helst disk i Norge, har den andre gjennomgått avansert videreutvikling levert av et mobillaboratorium i Nederland..

Resultatet er ganske skremmende.

Gavmild eller slu?
La oss si du har fått utlevert en Nokia N70 som arbeidsverktøy av sjefen din, eller kanskje du har fått den av kjæresten i julepresang. På overflaten er alt såre vel, men under dekselet foregår det ting du knapt kan forestille deg.

For den som har gitt deg mobilen, er identisk med den som i realiteten kontrollerer den. Se på mulighetene han eller hun har:
  • Idet du slår på telefonen, sendes det i det skjulte en SMS til et forhåndsdefinert nummer. ”Noen” vet dermed at dagen din har startet.
  • Hver gang du mottar eller starter en samtale, sendes det også av gårde en tekstmelding til den som kontrollerer deg. Vedkommende vet alltid hvorvidt du befinner deg i en telefonsamtale.
  • Han eller hun kan med utgangspunkt i denne kunnskapen velge å avlytte deg på direkten. Ved å ringe opp telefonen din uten at du får vite det, kan personen lytte til hele samtalen mens den pågår.
  • Alle tekstmeldinger du sender eller mottar, videresendes usynlig til kontrolløren.
Umulig å oppdage
Selskapet bak hevder det er komplett umulig å se at mobilen er manipulert. Det skal ikke finnes spor av installert programvare, ingen ikoner eller logger som avslører den avanserte behandlingen mobilen har gjennomgått.

All aktivitet som foregår uten din viten og vilje, så som utsendelse av tekstmeldinger til eller innkommende anrop fra kontrolløren, foregår utenom de normale loggfunksjonene i telefonen.. Du kan med andre ord ikke gå inn i anropslista di eller sjekke SMS-utboksen for å lete etter spor – der finner du ingenting.

Produktet kalles Spyphone Interceptor III, og kan kjøres på Nokia N70, N90, 3230, 6260, 6600, 6620, 6670 og 7610.

Du er herved advart.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen