Se gatebilder av Oslo

Se gatebilder av Oslo

De norske nettstedene Sesam.no og Finn.no har lansert en ny tjeneste som gjør det mulig å se gatebilder av Oslo. Det er blitt tatt 350 000 bilder av Oslo og store deler av Akershus på gateplan.

Biler med kamera på taket har tatt bilder i flere forskjellige vinkler samtidig. Disse bildene er satt sammen til et 360 graders bilde som lar deg se hva som er rundt deg på alle kanter, i tillegg til å zoome for en nærmere titt.

– Tjenesten Sesam Gatebilder gjør at du kan ferdes gatelangs og se området i normal høyde, sier produktansvarlig for kart i sesam.no, Per Eirik Marton i en pressemelding.

Videre sier Marton at målet med tjenesten er å gi gode bilder av stedene i kartet, ikke mennesker og biler.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på å fjerne alle ansikter og bilskilt som er synlige, og alle bildene er kontrollert manuelt, sier Marton.

– Skulle noen likevel finne personer eller bilskilt som ikke er sladdet vil vi veldig gjerne få beskjed om det, så vi kan rette opp i det snarest mulig, sier Marton.

Foreløpig er det kun Oslo og store deler av Akershus som er tilgjengelig via Sesam Gatebilder. Men Sesam håper å lansere flere norske byer i løpet av 2009.

Tjenesten finner du på kart.sesam.no/gatebilder.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen