Se fremtidens mobiltelefoner

Selv om det ikke alltid er like realistisk er mobilkonsepter en fin måte å se hvordan mobilverdenen vil se ut om noen år. Derfor er det med glede vi tar en titt på det nyeste designprosjektet fra studentene ved britiske Royal College of Art.

Les også:

- Skriv ut din nye mobil
- Rull-ut-skjermen i produksjon
- Lommelerka

Knuser alt

De fikk nemlig i oppgave å lage en mobiltelefon som skulle ”utmanøvrere, være smartere og ha bedre ytelse enn alt annet på markedet”. Ingen enkel oppgave, men en studentene tydeligvis tok på strak arm.

En av de tre vinnerne i konkurransen, som var sponset av mobiloperatøren 3, het Vase. Denne starter uten noe som helst, men får flere og flere funksjoner etter hvert som brukeren finner ut hva mobilen skal brukes til. Designerne bak Vase hevder det ikke kreves noen instruksjonsmanual, siden brukeren lærer hvordan den skal brukes etter hvert som den settes opp.

Se bildene av konseptene fra Royal College of Art her
.

En annen vinner er Teiko, som er designet for barn. Denne inkluderer spill, foreldrekontroll og GPS. Sistnevnte skal la foreldrene overvåke barnas bevegelser. Teiko gir også barna tilgang til spesialinnhold på for eksempel museer eller i dyrehager. Den er ikke overraskende både støt- og sprutsikker.

Free Key bygger litt på samme lest som Vase, der det er mulig å spesialtilpasse mobilen ut fra brukerens behov. Hver av de 40 tastene under den fleksible LCD-skjermen skal kunne tilpasses.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen