Se fremtidens mobil

Studenter ved Central Saint Martin’s College of Art and Design fikk for seks mÃ¥neder siden en utfordring fra Nokia – lag fjerde og femtegenerasjons multimediemobiler.

De 25 studentene har det siste halve ̴ret jobbet med ̴ utvikle fremtidens mobiltelefon Рslik de forestiller seg den.

Mobil luktesans
En av konseptmobilene som fikk en del oppmerksomhet har fått navnet Scentsory. Kan du litt engelsk forstår du at dette er mobilen som lukter. Tanken er at samtalepartneren din skal se høre og lukte det samme som deg.

Sitter du på do på et lugubert utested vil det med Scentsory ikke være vanskelig for den i andre enden å lukte seg frem til hvor du befinner deg.

Nytenkende
Konseptmodellene er alle noe uten om det vanlige. Alt fra en brilleformet spillmobil til et stativ under navnet Hello som skal gjøre din gamle mobiltelefonen om til et overvåkningskamera den dagen du kjøper deg ny mobiltelefon.

Det er ikke bare designeren bak Hello som har tenkt på tiden etter mobiltelefonen har gjort jobben sin. En av modellene er nemlig en miljøvennlig øko-telefon. Den holder rede på hvor mye strøm du bruker, hvordan du kommer deg rundt, og hvordan du sorterer søpla di. Tanken er et system hvor du blir belønnet med fri ringetid eller tekstmeldinger hvis du opptrer miljøvennlig.

Vinneren
Designstudent Daniel Meyer kan glede seg. Hans konseptmodell stakk nemlig av med seieren, og han stakk av med muligheten til å jobbe sammen med Nokia.

Modellen som har fått navnet Nokia 111 er nytenkende, men ser allikevel på mange måter ut som en vanlig mobiltelefon.

Nokia 111 kan stå på bordet og fungere som konferansetelefon eller bilderamme og kan selvsagt også brukes som en helt vanlig mobiltelefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen