Skjermbilder fra den neste Blackberry-programvaren. (Bilde: RIM/The Boy Genius Report)

Se fremtidens Blackberry

Videostream i nettleseren.
Videostream i nettleseren.
God oversikt over meldinger og kalender.
God oversikt over meldinger og kalender.

RIM har vært ganske så hemmelighetsfulle rundt Blackberry 9000, men nylig ble det lekket et interndokument med spesifikasjoner og skjermbilder fra operativsystemet som skal brukes i neste generasjons Blackberry.

Det ser ut til at programvaren har fått en rekke hyggelige oppgraderinger fra tidligere. Blant annet får du nå muligheten til å streame video direkte i nettleseren. På samme måte som på vanlige nettlesere for datamaskiner kan du også vise videoene i fullskjermsmodus.

Super-3G og Ajax-støtte

Etter alt å dømme, får de kommende Blackberry-terminalene både Edge, 3G og super-3G, noe som egentlig er en nødvendighet for å kunne streame videosnutter. Dette innebærer også at e-post med vedlegg og annet tungt innhold vil kunne lastes ned til enheten langt raskere enn før.

Nettleseren i den kommende Blackberry-programvaren har også fått støtte for Ajax. Ajax gjør at interaktivt innhold laster uavhengig av nettsiden, slik at kun det du klikker på vil lastes. Resultatet blir raskare lasting av for eksempel bilder og video.

I dokumentet er det en rekke skjermbilder av både hvilemodus og "programmer"-mappen, som ser ut til å ha fått en pen overhaling. Fra hvilemodus har du tilgang til både meldinger, kalender og ubesvarte anrop, i tillegg til at dato, tidspunkt og annen informasjon vises i skjermbildet.

Klar for Norge

Interndokumentet viser også at Blackberry-programvaren allerede er konfigurert for norsk språk, noe som betyr at du kan bruke særnorske vokaler. Om menyene også kan vises på norsk, er usikkert.

Lanseringen av Blackberry 9000 kan skje allerede i juli, men produsenten selv har ikke kommet med noen offisiel uttalelse, så det kan skje både tidligere og senere.

Dersom du vil lese mer om neste generasjons Blackberry, kan du se hele dokumentet og flere skjermbilder hos The Boy Genius Report.

(Kilder: The Boy Genius Report, Into Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen