Se filmutdrag på Youtube

Snart kan du se utdrag denne filmen på YouTube, helt lovlig.
Snart kan du se utdrag denne filmen på YouTube, helt lovlig.

Lyst til å se den ene helt spesielle scenen fra "Dirty Dancing"på nett? Eller skytingen i "Bangkok Dangerous"? Eller hva med den fete dialogen i nye "Punisher"? Trolig klarer du å oppdrive det meste på nett allerede, men nå kan du i alle fall gjøre det med god samvittighet. Lionsgate og Youtube har nemlig blitt enige om en saftig samarbeidsavtale, melder Variety.

Filmstudioet Lionsgate vil lage utdrag av flere hundre av sine filmer og TV-produksjoner, og så legge disse ut på en egen YouTube-kanal hvor brukerne kan se på, dele, laste opp og leke seg med klippene.

Nyskapende

Ifølge Variety er YouTube-folkene også i forhandlinger med andre filmselskaper om lignende avtaler. Verdt å merke seg er at avtalen Lionsgate går i bresjen for går mot strømmen, i en tid hvor både film og musikkbransjen har slitt med at ting havner på YouTube.

Formannen i Lionsgate, Michael Burns, er ikke i tvil om at dette er veien å gå:

–YouTube har 300 millioner unike brukere. Det er kjempested for å få vist vårt stoff, uttalte han.

Filmstudioets kanal vil ha salgslenker hvor brukerne kan kjøpe fullversjonene av filmene de nettopp har sett klipp av. Avtalen gjør det også lettere for studioet å fjerne klipp som lekker på nett for tidlig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen