Se film med videobriller

I forbindelse med lanseringen av Samsung D600 i oktober i år, planlegger mobiloperatøren Orange i Frankrike å selge ett par videobriller sammen med mobiltelefonen. Brillene kan kobles til telefonen via en kabel, og skal gi deg en følelse av å se på en 12-tommers skjerm som står omtrent en meter unna.

Meningen med videobrillene er å la mobilabonnenter se på film, bilder eller surfe på internett mens de er i farta.

I følge produsenten av brillene skal det ikke være problematisk å sjekke e-posten din samtidig som du er på vei til for eksempel bussen eller butikken. Videobrillene er designet slik at det vil være mulig å se rundt skjermen, og dermed følge med på omgivelsene og det som skjer rundt deg.

Hvordan dette vil fungere i praksis blir spennende å se. Det høres unektelig litt trafikkfarlig ut å kjøre eller vandre rundt med slike briller.

Liten skjerm - stor opplevelse
MicroOptical's video eyewear består av to mikroskjermer fra Kopin med en oppløsning på 320 x 240 piksler. Brillene veier 70 gram, og det skal være mulig å se fem timer video med tre AAA-batterier. Brillene kan i tillegg til D600 også kobles til for eksempel en DVD-spiller via NTSC eller PAL.

En mobiltelefon har liten skjerm, og er av den grunn ikke ideell til å se verken TV eller film med. Videobrillene skal løse dette problemet.

- Brukerne ønsker å kunne se på TV og surfe på internett mens de er i bevegelse, men de små skjermene på mobiltelefonene har hindret dette i å ta av. Med MicroOpticals videobriller får brukerne de storskjerm-mulighetene de ønsker seg, sier direktør for Kopin, Dr. John C.C. Fan.

Det er foreløpig ikke oppgitt noen pris på videobrillene eller om de etter hvert vil gjøres tilgjengelig for andre enn Oranges abonnenter.

(Kilder: GizMag, Telegram, tmcnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen