SE drøyer med Android

Ingen Android-telefon fra Sony Ericsson med det første.
Ingen Android-telefon fra Sony Ericsson med det første.

Med unntak av Nokia har alle de store mobilprodusentene sagt at de ønsker å ta i bruk det nye mobiloperativsystemet Android. Dette er et system basert på Linux, og er utviklet i hovedsak av Google i samarbeid med mobilbransjen.

Ingen Android med det første

Sony Ericsson skal ta i bruk Android, men det kommer til å drøye, skriver Reuters. Fredag uttalte Sony Ericsson-sjef Hideki Komiyama at Android krever mye testing og utprøving, og at forbrukerne må være klare for produkter med operativsystemet. Derfor kommer det til å ta tid før vi får se den første Android-telefonen fra Sony Ericsson, uten at noe tidsperspektiv blir nevnt.

– Når vi ser fremover tror jeg at vi ser (Android) som en av de viktige operativsystemene, det er ingen tvil, sier Komiyama ifølge Reuters.

Tre systemer fra SE

Sony Ericsson skal gå for tre operativsystemer i sine smarttelefoner: Symbian, Windows Mobile og Android. Slik planlegger produsenten å skille seg fra konkurrenter som bare bruker ett system, som Nokia og deres utelukkende satsing på Symbian.

Uttalelsene kom da Sony Ericsson presenterte sine tall for første kvartal i år. I tillegg til et saftig fall i salget ser selskapet seg også nødt til å kvitte seg med 2000 ansatte.

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen