SE dropper Norge

En telefon som har vært etterlengtet av mange, er Sony Ericssons Z500, som er den svensk-japanske produsentens første modell med EDGE og trykk-og-snakk-teknologi. Det ble derfor stor oppstandelse for omtrent et halvt år siden, etter at det dukket opp rykter om at denne telefonen kun skulle lanseres på det amerikanske markedet.

Det ble imidlertid raskt klart at ryktene ikke var helt sanne. Telefonen skulle lages i en egen versjon for det europeiske markedet: Z500i. Denne modellen skulle etter planen ha funnet veien til butikkhyllene i løpet av adventstiden i fjor, noe som ikke skjedde - til tross for at det er over seks måneder siden den amerikanske versjonen ble sluppet.

Vi regnet derfor med at telefonen nå var rett rundt hjørnet, ettersom det ikke har dukket opp noen pressemeldinger om noen utsettelse av enheten. I den anledning tok vi en telefon til Per Alksten i Sony Ericsson for å forhøre oss om saken, bare for å finne ut at norgeslanseringen av telefonen er kansellert.

-Etterspørselen etter EDGE-telefoner er så lav at telefonen verken vil komme til Sverige eller Norge, sier Alksten til amobil.no. Dermed er ventetiden over, dog ikke på den måten vi hadde håpet.

At etterspørselen etter EDGE er lav, kan muligens forklares med at det bare er Nokia som har lansert modeller med denne teknologien. En direkte følge av dette er at folk flest ikke engang vet hva EDGE er, ettersom det kun er Nokia-eiere som har hatt muligheten til å ta teknologien i bruk.

Vi håper at andre produsenter lar være å følge Sony Ericssons eksempel. Hvis alle kun skulle lansert modeller med teknologi, som allerede var velkjent blant mannen i gata, hadde vi neppe hatt mye til utvikling. Nokia står ihvertfall sterkt når folk først begynner å få øynene opp for høyere surfehastigheter, ettersom produsenten har EDGE i et hav av modeller i alle prisklasser.

Det skal nevnes at man trygt kan handle seg en Z500i i utlandet, hvis man skulle komme over et eksemplar, telefonen kan nemlig fint brukes i det norske GSM-nettet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen