Se digital-TV uten dekoder

Canal Digital lanserer nå mulighet for å benytte deg av CAM (Conditional access module) for å se på kabel-TV. Flere av dagens flatskjermer har mulighet å lese av kanalkort via denne kortleseren, og dermed kan du altså slippe den ekstra dekoderen utenom.

Flatskjermer som kan benytte innebygd dekoder blir ofte omtalt som IDTV (Integrated Digital Television).

– Det betyr at de som ønsker det kan få TV og dekoder i ett, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital.

Kjøp i dag
Fra og med i dag kan du altså kjøpe en slik CAM modul dersom flatskjermen du har er godkjent. Selskapet har per i dag 14 ulike TV-modeller som er godkjent, fra henholdsvis Samsung, Philips og Sony. Det vil bli komme flere modeller etter hvert. Klikk her for å se listen over de modellene som er godkjent for bruk med CAM.

Ved å benytte deg av en slik kortleser kan du altså sette programkortet inn i selve TV-en, og søke inn kanalene. Dette gjelder da kun Canal Digitals kabel-TV-kunder. Dermed får du både dekoder og TV i ett, selv om du ikke kan ta opp noen programmer.

- IDTV har pr. i dag ikke opptaksmuligheter, men vi venter at TV-modeller av denne typen vil bli populært i for eks. kjøkken og soverom. Også fordi man bare trenger en fjernkontroll, sier Davidsen.Etter hva Teknofil erfarer har kortleseren en pris på rett i underkant av tusen kroner.

Andre aktører
Du har over en god periode kunnet benytte deg av en tilsvarende kortleser som RiksTV-kunde. Den kortleseren fungerer altså for de som benytter seg av bakkenettet, og ligger i samme prisklasse som kortleseren fra Canal Digital.

- Vi fikk våre CAM godkjent 1.januar 2008. Per dags dato har vi omtrent 500 godkjente flatskjermer for bruk med denne modulen, forteller Jens-Petter Gjelseth i RiksTV.

Av andre kabeloperatører ser Get også på muligheten for å gi kundene dette alternativet. Foreløpig er det ikke klart når de vil ha denne tjenesten på plass, men det jobbes forløpende med å få tjenesten på plass.
- Vi ser på muligheten for å tilby en slik kortleser, og jobber med å få testet en tilsvarende løsning. Vi har dog ingen konkret dato for når dette vil komme, forteller Øyvind Husby til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen