Vi ser for oss at Apples nye teknologi kan komme til sin rett på telefoner med 3D-skjerm. En av disse er LGs Optimus 3D.

Se dette spennende Apple-konseptet

Apples nye patent kan la deg trekke ting opp av mobilskjermen.

Det er ikke alle patentsøknader som er like spennende. En av de mer spennende så langt i år må likevel være en av Apples patentsøknader som ligger i kø hos de amerikanske patentmyndighetene.

Patentsøknaden dreier seg om en teknologi som er i stand til å følge fingerbevegelser i 3D. Ved å bruke en avstandssensor i kombinasjon med en berøringsfølsom skjerm kan systemet følge fingrene dine både på skjermen, og når du løfter fingrene fra den.

Trekk objekter opp av skjermen

Det betyr at du eksempelvis kan trekke objekter ut av skjermen. Nettstedet Engadget ser for seg dette brukt i forbindelse med avanserte grafiske verktøy slik som CAD-programvare.

Potensialet for kontrollmetoden er imidlertid stort, slik vi ser det. I dag er nemlig fokuset tungt på 3D-skjermer, og dette virker som den perfekte teknologien til å kontrollere slike enheter. Hva med et plattformspill der du selv må løfte figuren din over hindringer som kommer mot deg?

"Hell" feriebildene fra en enhet til en annen

Enda en patentsøknad viser til en annerledes måte å overføre innhold på. Den går rett og slett ut på at man bruker bevegelsessensoren i enheten til å gjøre enkle handlinger.

Dersom du for eksempel har både en iPhone og en iPad, og enhetene er i samme nettverk, kan du se for deg at du flytter innhold fra telefonen til nettbrettet bare ved å "helle" den over fra telefonen, på samme måte som når du heller melk over fra en pakke til et glass.

Har likhetstrekk med andre teknologier

Begge disse teknologiene har likhetstrekk med produkter som allerede er i salg. Avlesning av fingerbevegelser på avstand har allerede Nokia lekt litt med, og Xbox Kinect leser av bevegelser i tredimensjonalt rom.

Nye måter å sette i gang filoverføringer på fins det også flere av. HP har allerede en liknende type filoverføring i sine webOS-produkter, og Samsungs Nexus S kan sette i gang tilkoblinger ved at du holder to telefoner "rygg mot rygg". I tillegg fins det flere applikasjoner som lar deg sette i gang tilkoblinger ved hjelp av bevegelse, blant annet den kjente gratis-appen Bump for iPhone.

Les også: Intel og Nokia samarbeider om "hologramskjermer"

(Kilde: engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen