Se det nye objektivkartet fra Pentax

Se det nye objektivkartet fra Pentax

Disse objektivene planlegger de å slippe de neste to årene.

Pentax har nå sluppet et PDF-dokument som viser deres videre planer på objektivfeltet. Deres familie med K-objektiver skal bli større i løpet av året, med tre nye objektivslipp.

Objektivene det er snakk om er et 50 mm bjektiv, en superzoom på rundt 18-200 mm, samt en supertele på rundt 500-600 mm. Lysstyrke, kostnad og så videre er foreløpig ukjent.

Her er Pentax sin oversikt over nåværende og fremtidig objektivpark.
Her er Pentax sin oversikt over nåværende og fremtidig objektivpark.

Men ikke nok med det; i løpet av 2013 eller årene etter har Pentax planer om å følge opp med fire zoomer, som dekker brennviddeområdet fra ekstrem vidvinkel til tele, samt en 1.4x telekonverter.

Nåværende objektivpark i K-serien.
Nåværende objektivpark i K-serien.

Om disse objektivene kommer i henhold til tidsplanen er vanskelig å si, for med slike tidsplaner er ofte ikke ting hugget i stein. Men det er likevel en klar indikasjon på at Pentax satser på objektivmarkedet. For få dager siden slapp de det speilløse K-01 som bruker objektiver fra Pentax' for lengst veletablerte K-system.

Dersom Pentax sin nye 50 mm blir liten nok, vil en kompakt kombinasjon sammen med K-01 kunne bli veldig spennende. Samtidig blir Pentax enda mer aktuelt for natur- og sportsfotografer som trenger mye tele, når de slipper det nye objektivet med en brennvidde rundt 500-600 mm.

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Februar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen