Se den utrolige utviklingen

I dag virker det nesten uvirkelig å se hvordan datamaskinene/produktene til Apple har endret seg i løpet av årene. Ikke det at vi ikke tror at verden endrer seg på tretti år, men det er en spennende affære å se hvordan utviklingen faktisk har foregått.

Les også:

- Klart for nytt produkt fra Apple
- Apple mobber Microsoft
- Angrepet av Apple-fans

Utrolig utvikling

For det har skjedd mye på de årene som har gått siden Apple lanserte sin første ”datamaskin”, Apple I. Denne maskinen ble satt sammen av Apple-gründer Steve Wozniak i stuen til co-gründer Steve Jobs’ foreldre. I dag er treverk riktignok noe eksklusivt når det kommer til PC-design, men vi tviler på at dette ville vært en vinner i dag.

Drøye femten år senere kom Newton Message Pad som helt klart var forløperen til dagens PDA-er. Den viser også et visst slektskap med mobilen alle snakker om i dag, Apple iPhone. Den ble imidlertid ingen stor suksess for selskapet.

Da ble nok designikonet iMac en langt større suksess. Denne endret bransjen totalt da den dukket opp på slutten av forrige århundre. Med sitt markante design og kreative fargebruk ble dette en umiddelbar klassiker.

Det siste året er det iPhone som har fått mest oppmerksomhet hos Apple. Med sitt elegante design og utrolige brukergrensesnitt vil mange si at dette er helt fortjent.

Flott oversikt

Etter hvert som årene har gått har da også statusen til Apple økt. Fra å ligge med nærmest brukket rygg i midten av 90-årene er situasjonen nå en helt annet. Design er i dag nærmest synonymt med selskapet og de har opparbeidet seg en kultlignende status blant design- og datainteresserte.

Art Director Edwin Tofslie har laget en flott oversikt over så godt som alle maskinene og produktene Apple har sluppet siden den spede begynnelsen for over tretti år siden. Ta en titt på den utrolige utviklingen på bildet under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen