Se den utrolige Canon-videoen

I forrige uke lanserte Canon sitt nyeste superkamera, Canon Eos 5D Mark II. Det har i likhet med Nikon D90 muligheten til å ta opp HD, om enn i bedre kvalitet enn D90. For med 5D er det muligheter for videoopptak i full HD (1920 x 1080). Mange lurer nok allikevel på om disse utradisjonelle speilreflekskameraene har noe å stille opp med mot vanlige HD-videokameraer.

Hopp over videokamera
Nå skal ikke vi konkludere på dette området, bortsett fra videokameraene nok leveren en del ekstra. Allikevel tyder de siste bevisene på at det for de aller fleste er helt unødvendig å investere i både speilrefleks og videokamera fremover.

For reklamefotograf Vincent Laforet har fått låne EOS 5D Mark II i 72 timer og har lagt ut video Reverie på nett. Den er i helhet filmet med det nye Canon-kameraet. Filmen viser at du og jeg nok har langt igjen før vi kan lage slike filmer. Allikevel viser det mulighetene med kameraet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se den flotte filmen ved å gå på nettsidene til Canon.

Mye utstyr
Nå skal det også sies at kameraet koster hele 24.700 kroner, og den prisen gjelder kun kamerahuset. Da skal det vel bare mangle at resultatet blir relativt bra. Laforet har da også tatt i bruk hele 11 objektiver i prosessen, så totalprisen for kamerapakken blir sånn sett skyhøy.

Filmen som ligger på nett er ikke manipulert på noen måte, bortsett fra at den helt tydelig er ganske profesjonelt redigert. Den er også komprimert ned til en oppløsning som er ¼ av originalen, for å legges ut på nett.

Vi er utvilsomt imponert over det som er mulig å få til med det nye Canon-kameraet. Vi har allikevel ingen illusjon om at vi klarer å levere noe som helst i nærheten av det Laforet tydeligvis får til. Men det er vel lov å drømme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen