Se den sexy solcellebilen

Teknofil Se den sexy solcellebilen

Se den sexy solcellebilen

Setter dette standarden for fremtidens kjøretøy?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Biler som kjører på solenergi er kanskje ikke de mest praktiske kjøretøyene der ute, men de har til gjengjeld ofte utseendet med seg. Denne konseptbilen av Omer Sagiv plasserer seg i toppsjiktet av stilig design med sine elegante kurver.

Kjøretøyet befinner seg i klassen SPV, som står for Solar Powered Vehicle. Konseptfarkosten består av aluminium med fleksible og tynne solcellepaneler plassert over strukturen. Føreren får plass i en forhøyning i midten av bilen.

Designen bak SPV-en er skapt med aerodynamikk i tankene, men på en solfylt dag skal kjøretøyet også generere nok ekstra energi slik at man kan kjøre hjem og la hele husholdningen bli forsynt.

– Ikke fantasiteknologi

Alt dette høres jo fantastisk ut, men konseptbilen er altså bare en idé og et konsept inntil videre. Likevel mener designeren Omer Sagiv at dette ikke bare er fantasifullt tullball:

– Prosjektet i sin helhet er fremdeles på et konseptstadium. Etter mitt syn skal konsepter presse grenser og ta til høyde for fremtidig teknologi. Dette betyr ikke fantasiteknologi, men teknologi vi vet allerede eksisterer og som ennå ikke har nådd sitt fulle potensiale gjennom forskning.

Ta en titt på flere stilige bilder på Omer Sagivs nettside.

(Kilde: The Atlantic Cities)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen