Se den sexy solcellebilen

Se den sexy solcellebilen

Setter dette standarden for fremtidens kjøretøy?

Biler som kjører på solenergi er kanskje ikke de mest praktiske kjøretøyene der ute, men de har til gjengjeld ofte utseendet med seg. Denne konseptbilen av Omer Sagiv plasserer seg i toppsjiktet av stilig design med sine elegante kurver.

Kjøretøyet befinner seg i klassen SPV, som står for Solar Powered Vehicle. Konseptfarkosten består av aluminium med fleksible og tynne solcellepaneler plassert over strukturen. Føreren får plass i en forhøyning i midten av bilen.

Designen bak SPV-en er skapt med aerodynamikk i tankene, men på en solfylt dag skal kjøretøyet også generere nok ekstra energi slik at man kan kjøre hjem og la hele husholdningen bli forsynt.

– Ikke fantasiteknologi

Alt dette høres jo fantastisk ut, men konseptbilen er altså bare en idé og et konsept inntil videre. Likevel mener designeren Omer Sagiv at dette ikke bare er fantasifullt tullball:

– Prosjektet i sin helhet er fremdeles på et konseptstadium. Etter mitt syn skal konsepter presse grenser og ta til høyde for fremtidig teknologi. Dette betyr ikke fantasiteknologi, men teknologi vi vet allerede eksisterer og som ennå ikke har nådd sitt fulle potensiale gjennom forskning.

Ta en titt på flere stilige bilder på Omer Sagivs nettside.

(Kilde: The Atlantic Cities)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen