Se de superlekre minimaskinene
Teknofil

Se de superlekre minimaskinene

Acer og Lenovo har utvilsomt merket at markedet for minimaskiner har gått forbi alle forventningene bransjen hadde. Noen syns derimot Acers maskiner var litt for kjedelige, Lenovo leker seg med helt nye konsepter.

Maskiner med orientalsk stil
Acer Aspire One var en av de minimaskinene som ble lansert for det norske markedet i fjor. Disse maskinene kommer i flere farger, både blå, sort rosa og hvit. Men ikke alle syntes tilbudet var bredt nok og bestemte seg derfor for å skape spesialdesignede maskiner malt for hånd.


Selgeren Fukuyuki hos Ebay har nå lagt ut de spesialdesignede maskinene for salg. Maskinene er håndmalt med en spesiell japansk teknikk som naturlig nok gir maskinene et asiatisk trekk. Kunstneren bak malingen er en kunstner med navn UFO-Hayashi som benytter en tradisjonell japansk teknikk for å utsmykke forskjellige gadgets som Ipod og telefoner. Ifølge reklamefilmen tar malingen en stund og er også avhengig av UFO-Hayashis humør. Det fins derfor kun noen få slike maskiner til salgs. Du kan selv se mer av maskinen og malingen i denne videoen.


Maskinene har en utropspris på 3.000 dollar, vel 19.800 norske kroner. Innmaten er derimot ikke endret så du skal være rimelig interessert i japansk malerkunst eller ha en stor lommebok om dette er noe for deg.

Lenovos fremtidsmaskin
Lenovo på sin side leker med helt nye ideer for fremtidens mini-PC. De har lagt ut bilder av en ny maskin kalt Lenovo Yoga. Denne maskinen har trykkfølsom skjerm og er liten nok til at du skal få plass til den i baklomma. Vel og merke er størrelsen på tastaturet og skjermen da såpass stor at maskinen vil stikke opp. For å holde maskinen sammen når du ikke bruker den har Lenovo utstyrt Yoga med et festesystem som også kan benyttes som ekstern mus.


Denne maskinen ser utvilsom spesiell ut og den er da foreløpig kun en drøm fra Lenovo sin side. Likevel er det ikke uvanlig at slike konsepter har elementer som blir satt ut i live senere. Det er i hvert fall klart at det vil komme flere interessante design og konsepter inn i datamaskinenes verden fremover. Hvor mange som blir satt ut i live og hvor mange som aldri forlater tegnebordet gjenstår å se.


Du kan se fler bilder av konseptmaskinen på Lenovos Flickr-side.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen