Se de nye Apple-maskinene

Denne uken hadde Apple en av sine store produktlanseringer. Ikke med sitt sedvanlige lanseringsshow, med sjefen Steve Jobs tilbedt av sine fans. Allikevel var det ikke småtteri som dukket opp. I tillegg til en helt ny og revolusjonerende mus var det også duket for nye modeller både i iMac-familien, Mac mini-familien og MacBook-familien.

Ny bærbar
Den mest interessant maskinen for mange vil nok være den nye MacBook-en. Her fortsetter Apple med sin nybegynnerbærbare, som er en relativt billig introduksjon til Mac-verdenen. For med en pris som starter på 7 990 kroner er denne maskinen overkommelig for en del.

Maskinens nye design har utvilsomt blitt inspirert av det som finnes på de proffe bærbare til Apple. Selv om den ikke er bygget av aluminium er formene de samme, i tillegg til at også den skal være laget av et stykke materiale.

Den har den samme LED-skjermen og en styreflate av glass som gir de multitouch-muligheten som Apple etter hvert har blitt så kjent for. MacBook-en har også et innebygget batteri, som ikke umiddelbart kan byttes ut, men som gir bedre batterilevetid. Ifølge Apple skal den gi syv timer batterilevetid.

Les mer om den nye Apple MacBook hos Apple.Som standard kommer den nye maskinen med en 2,26 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor, 2 gigabyte internminne, 250 gigabyte harddisk og Nvidia GeForce 9400M integrert grafikkort. Maskinen er i butikkhyllene allerede.

Enorm iMac
Videre har Apple oppgradert sin iMac-familie. Som før er det to størrelser, men den største har nå blitt oppgradert fra 24 tommer til 27 tommer. Den nye og store skjermen skal gjøre toppmodellen ideell for alt fra filmtitting til fotoredigering. For de som er opptatt av skjermoppløsning vil den nye toppmodellen gi 60 prosent mer plass på skjermen med sin oppløsning på 2 560 x 1 440 punkter.Den kommer også i flere versjoner i forhold til maskinkraft. Intel Core 2 Duo er basisen i den som allerede er tilgjengelig i butikkhyllene. I november kommer imidlertid de virkelige kraftpluggene, med Core i5 og i7 firekjernersprosessorer.

Les mer om de nye Apple iMac-maskinene hos Apple.

De nye maskinene kommer som standard med trådløst tastatur og den nye musen til Apple. Magic Mouse har også tatt i bruk multitouch-teknologien til Apple. Prisene på de nye maskinene starter på 9 490 kroner, men det er veldig avhengig av prosessor og størrelse. Les mer om dette i faktaboksen til høyre.

Mac med server
Samtidig med MacBook- og iMac-oppgraderingene kom Apple også med en forbedring av Mac mini. Denne lille maskinen har aldri slått helt gjennom, men har hatt en spesiell plass i hjertet til en del entusiaster. Nå har den blitt raskere og fått mer kapasitet i forhold til minne og lagring.Startprisen er nå på 4 790 kroner med en 2,26 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor, 2 gigabyte internminne og 160 gigabyte harddisk. Den kan også fåes i en versjon til 6 490 kroner der prosessoren har en hastighet på 2,53 GHz, i tillegg til at internminnet og harddisken er doblet til henholdsvis 4 og 320 gigabyte.

Les mer om den nye Mac mini-serien hos Apple.

Mange har tidligere brukt Mac mini som en server, uten at det har vært meningen fra Apple sin side. Nå har de imidlertid skjønt at dette er et relativt populært bruksområde og de har derfor laget en egen servermodell. For 7 990 kommer den med Snow Leopard Server og to interne 500 gigabyte harddisker. De nye Mac mini-maskinene er også i butikkhyllene allerede.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen