Se de nye Apple-bærbare her

OPPDATERT 20:07: Presentasjonen er nå over og Apple har lansert en hel serie nye bærbare Mac-er. Macbook kommer i tre utgaver, med den gamle hvite modellen som den billigste versjonen, til 8.590 kroner. Deretter kommer 160 GB-modellen til 10.490 kroner og 250 GB-versjonen til 13.490 kroner.

Macbook Pro kommer også i tre utgaver, der startprisen på 15 tommeren med 2 GB minne og 250 GB harddisk er 16.490 kroner, mens den andre 15-tommeren, med 4 GB minne og 320 GB harddisk til 20.490 kroner. 17-tommeren har også 4 GB minne og 320 GB harddisk og vil koste 22.990 kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Oppdatering fra presentasjon
Klokken 19:00 norsk tid skal Apple-toppsjef Steve Jobs nok en gang gjøre en av sine beryktede produktlanseringer. Denne gangen regner alle med at det kommer nye bærbare Mac-er i både Macbook- og Macbook Pro-serien.

Vi følger lanseringen live, så oppdater siden for kontinuerlige oppdateringer her.

Showet er i gang
18:55 - En stor samling teknologijournalister er samlet i Apple-hovedkvarteret i One Infinite Loop i California. Stemningen begynner å ta seg opp og de fleste er klare for Jobs' nylanseringer.

18:55 - Apple har sluppet alle inn i salen der presentasjonen skal skje, og det folk har satt seg.

18:57 - "Damer og herrer - Vær snill å sette mobilen på lydløs."

18:59 - Da er Steve Jobs på vei opp på scenen.

19:00 - "God morgen, vi setter pris på at dere har kommet ned hit i dag tidlig. Jeg tror alle vet at idag skal vi snakke om bærbare maskiner, og vi har noen spennende nye bærbare. Men først skal vi snakke om hvordan det går med Mac."

19:03 - Tim Cook kommer opp på scenen og forteller at de har solgt 2,5 millioner Mac-er det siste kvartalet og at de har vokst to eller tre ganger så raskt som markedet forøvrig.

19:04 - "Hvorfor? Overlegne maskinger - de ligger langt over alt annet som er på markedet". Apple er som alltid like beskjedne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tim Cook forteller hvordan det går med Mac-maskinene (Kilde: Engadget)

19:07 - Apple mener grunnen til at selskapet nå gjør det bedre enn alle andre har seks grunner: 1. Bedre maskiner, 2. Bedre programvare, 3. Kompatibilitet, 4. Vista, 5. Markedsføring, 6. Butikkene.

19:09 - Apple hevder de har vokst raskere enn de andre de siste fire årene og at én av tre dollar blir brukt på Mac. "For en forskjell i løpet av noen få år."

19:10 - "Fra Q1 til Q3 solgte vi like mye som i løpet av hele 2007 - Det er status på Mac". Men nå kommer de endelig til saken. Bærbare maskiner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steve Jobs presenterer nye bærbare Mac-er (Kilde: Engadget)

19:12 - Det er tydelig at ryktene om at Apple har kommet opp med en nye måte å produsere bærbare maskiner på, for John Ive går nå gjennom måten selskapet produserer dagens Macbook Pro-modell, for så å gå over til den nye produksjonsprosessen.

19:16 - Apple ser ut til å ha tatt i bruk Brick-prosessen der de lager maskinen ut fra en stor masse med aluminium, der de kutter, rengjør og resirkulerer materiale.

19:18 - Jobs forteller om hvordan de har bedre grafikk i de kommende bærbare PC-ene. Nvidia har laget Geforce 9400 M, som skal gi opptil fem ganger raskere grafikk enn på dagens bærbare Mac-er.

19:21 - Den nye maskinen har en ny styreflate med 39 prosent større område, laget av glass og med såkalt multitouch-funksjonalitet. Dette gjør det mulig å enkelt bruke for eksempel zoom-funksjonalitet rett fra styreflaten.

19:23 - "I dag introduserer vi en ny Macbook Pro." Apple bytter ut den gamle modellen med en Macbook Pro som mange allerede har sett bilder av via ryktesidene på nettet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steve Jobs presenterer nye Macbook Pro (Kilde: Gizmodo)


19:26 - Nye Macbook Pro har alle tilkoblinger på én side, en LED-glasskjerm med instant-on-funksjon og som sagt neste generasjons grafikkbrikke.

19:27 - Jobs sender en versjon av dekselet på maskinen rundt i salen så alle kan få ta og føle på hvor holdbar den er.

19:29 - Nvidia Geforce 9400M kommer som standard i Macbook Pro. Det gjør også 9600M GT, som er "det ypperste av det ypperste innenfor mobil grafikk", med 32 grafikkjerner, 120 Gigaflops og 512 megabyte videominne.

19:30 - Macbook Pro har nå DVD-porten på siden, i stedet for på fronten, noe som er betryggende for alle oss som har håndleddet gått lent på denne porten på dagens modell.

19:30 - Apple har også laget en liten skjermutgang (Mini Display Port), som kan kontrollere alle skjermer de kunne før, men via en prot som er langt mindre. Apple skal bygge den inn i alt de lager fremover.

19:30 - Macbook Pro kan nå også fås med en såkalt Solid State Drive, på samme måte som Macbook Air.

19:35 - Nye Macbook Pro har en tykkelse på 0,95 tommer eller 2,4 centimeter, noe som skal være det tynneste noensinne for en Macbook Pro.

19:35 - Maskinene er allerede klare for utsendelse og vil være i Apple-butikkene i morgen.

19:36 - Samtidig lanserer Apple en ny 24-tommers skjerm, med Magsage-tilkobling, USB og Mini Display Port. Prisen skal ligge på 899 dollar, som stemmer med ryktene, selv om ryktene sa at denne prisen skulle være på en introduksjonsmodell i Macbook-serien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Apples nye Macbook Pro og nye 24-tommers Cinema Display (Kilde: Engadget)

19:38 - Så kommer de nye Macbook-maskinen. Hvor de vil fortsette med den hvite modellen, men de setter ned prisen til 999 dollar, som er sett på som et veldig viktig strategisk steg for Apple, som hittil ikke har hatt noen bærbare under den magiske tusendollars-grensen i USA. Vi kommer tilbake til norsk pris.

19:42 - I tillegg kommer to nye modeller.

19:43 - Disse vil få en batterilevetid på fem timer, som er det samme som Macbook Pro når den brukes med Geforce 9400M og én time mer enn det den klarer med Geforce 9600M GT.

19:44 - Den ene modellen vil koste 1.299 dollar og har en 13,3 tommers skjerm, 2,0 GHz Intel Core 2 Duo, 2 GB minne, Geforce 9400M, Superdrive og en 160 GB harddisk.

19:45 - Den andre Macbook-en vil koste 1.599 dollar, har en prosessor på 2,4 GHz og en harddisk på 250 gigabyte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Apple og toppsjef Steve Jobs spøker med sykdomsryktene og viser blodtrykket til sjefen (Kilde: Engadget)

19:55 - Presentasjonen er over og nå går de over i en spørsmål- og svarsesjon.

19:56 - Apple hevder de nye maskinene ikke har fått noen HDMI-utgang fordi denne standarden har begrensning på oppløsning og således ikke klarer å kjøre den største 30 tommer skjermen til Apple. Derfor har de valgt Mini Display Port som en fremtidens port. Som alltid gjør Apple det på sin egen måte. Spørsmålet er vel om ikke en anelse fler har utstyr med HDMI-innganger enn eventuelle 30 tommers Apple-skjermer.


Vi gjør oppmerksom på at Teknofil ikke var tilstede under Apple-lanseringen. Vi brukte internettkilder som Gizmodo, Engadget og Ars Technica for å holde dere oppdatert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen