Se de første norske Vaio-maskinene

Vi teknojournalister har mast i mange år på Sony Norge på når deres bærbare PC-er også skulle komme hit til lands. Tidligere i vår fikk vi endelig en bekreftelse, og nå er det altså klart hvilke modeller som kommer i salg.

For deg som ikke er så kjent med Sony Vaio er dette bærbare datamaskiner i hovedsak rettet mot vanlige forbrukere som ønsker seg noe ekstra innen kvalitet, ytelse og design, og vil typisk legge seg i det øvre "premium"-sjiktet av markedet. Det vil med andre ord ikke bli de billigste bærbare i butikken.

De første maskinene havner i butikk den 5. juli, og dette er de ulike modellene:

Vaio Z


Toppmodellen er en ultraportabel notebook med høy ytelse og pent design. Den er bygget i karbonfiber og aluminium, og veier 1,4 kilo. Du får en 13,1 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning, og Sonys Everywair-teknologi lar deg surfe via 3G-nettet med hastigheter opp til 7,2 mbps. Fire flashdisker (Quad SSD) skal opptil 6,2 raskere filoverføring enn med vanlige harddisker, og en Intel Core i7-620M prosessor. Prisen kommer til å ligge rundt 24 000 kroner.
Her kan du lese mer om Vaio Z.

Vaio FHer er Sonys underholdningsmaskin, og en kraftpakke som er beregnet på deg som redigerer film og bilder, eller kjører andre krevende prosesser. Dette er ikke den minste PC-en i klassen, med en 16,4 tommer skjerm med full HD-oppløsning og en vekt på 3,2 kilo. Vaio F er utstyrt med en Intel Core i7-prosessor, som i kombinasjon med 8 GB DDR3-minne og et kraftig grafikkort skal klare både 3D-grafikk og HD-video uten problemer. Maskinen vil koste rundt 15 000 kroner.
Her kan du lese mer om Vaio F.

Vaio E 14 tommerDenne fargerike maskinen er den billigste i Sonys produktlinje denne gangen, og er rettet mot internett-surferne. En egen web-knapp gir deg nettilgang på få sekunder, og skjermen er lyssterk med LED-baklys. 14-tommeren er naturlig nok ikke like kraftig som sine dyrere søsken, men kjører en Intel Core i3-330M 2,13GHz prosessor, og har 4 GB DDR3 minne. Grafikkkortet er et ATI Mobility Radeon 5000 series. Vaio E veier 2,3 kilo, kommer i fem høyblanke farger – rosa, blå, grønn, svart og hvit – og vil koste rundt 8 000 kroner.
Her kan du lese mer om Vaio E.

Vaio SDette er nok en lettvekter i lanseringen. Med en 13,3 tommer skjerm og en vekt på to kilo inklusive batteri er S-serien lett å ta med. Maskinen er rettet mot business-segmentet og er bygget i magnesium. Her er HDMI-utgang og innebygget kamera, samt innebygget 3G-støtte som lar deg surfe via mobilnettet med hastigheter opp til 7,2 mbps. Prisen ligger rundt 10 000 kroner.
Her kan du lese mer om Vaio S.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen