Se bilder og video fra N8-oppfølgeren

Nokia N9 prøver å erstatte kamerakongen N8, og det ser lovende ut.

Da vi prøvekjørte Nokia N9 i juni fikk vi ikke sett nærmere på kamerabiten. Som N8 skal også N9 ha et spesielt godt kamera, og nå har det dukket opp en video som skal være hentet ut ifra en Nokia N9

Videoen er tatt av Bill Perry i Nokia. Bortsett fra at programmet Adobe Premiere Pro CS4 skal ha blitt brukt til å legge til musikk, skal videoen være helt uredigert.

Nokia N9 - Video Example from Bill Perry on Vimeo.

Tar imot fakkelen fra N8

Nokia N8 vant vår samletest av mobilkameraer i fjor, hovedsaklig takket være en CCD-sensor på 1/1.83 tommer. Det er en sensor som er på nivå med vanlige kompaktkameraer, og dermed den største bildebrikken i en mobiltelefon på det norske markedet så langt.

I N9 er imidlertid brikken krympet til 70 prosent av størrelsen, men samtidig er oppløsningen redusert fra 12 megapiksler i N8 til 8 megapiksler i N9, noe som i seg selv kan være nok til å kompensere for den mindre bildebrikken. I tillegg er blenderåpningen i N9 er også større, med f/2.2 i stedet for f/2.8, slik at 75% mer lys også treffer bildebrikken. Ikke bare det, men den større blenderåpningen vil også begrense diffraksjonsuskarphet, som ofte er det som begrenser skarpheten mest på kameraer med relativt små bildebrikker.

Når vi får N9 inn til test vil vi se nærmere på bildekvaliteten. Inntil videre kan du sjekke ut bildene Bill Perry i Nokia har tatt »

Dersom du er nysgjerrig på andre deler av N9 enn kameraet, kan du lese vår sniktitt for å få et innblikk.

Les også test av 12 kameraapplikasjoner for Android »

(Kilder: phonearena, mobileperry)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen